Havas u UK povukao oglase sa Google-a i YouTube-a!

SVET – Havas je povukao sva svoja ulaganja u oglašavanje na Google-u i YouTube-u u Velikoj Britaniji, navodeći kako žele više kontrole nad svojim ulaganjem, u nadi da zadrže svoje klijente podalje od neprikladnog ili uvredljivog sadržaja.

Prema izveštaju časopisa The Guardian, odluka francuskog giganta oglašavanja došla je nakon neuspešnih razgovora sa Google-om koji nije mogao „pružiti konkretne garancije“ koje se odnose na mesta gde se pojavljuju oglasi. U izveštaju se navodi kako se oglasi brendova pojavljuju uz YouTube spotove belih nacionalista i terorista.

U petak popodne, portparol Havasa potvrdio je odluku, objašnjavajući da je taj potez više „kratka pauza“, a ne stalni prekid saradnje.

„Odluka našeg tima u Velikoj Britaniji da pauziraju aktivnosti s našim partnerom Google-om je privremeni potez od strane lokalnog tima u ime naših klijenata u Velikoj Britaniji i njihovih specifičnih potreba“, izjavio je portparol za Adweek. „Havas Grupa neće preduzimati takve mere na globalnom nivou. Radimo sa Google-om na rešavanju problema, tako da se možemo vratiti korišćenju ove vredne platforme u Velikoj Britaniji.“

Više informacija pronađite OVDE.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari