today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Biti isti, biti poseban, biti samo svoj

Damir Duraki, Marketing Manager – Digital Marketing and Brand PR u kompaniji Bambi, govorio je za peto izdanje Marketing mreža magazina o nostalgiji i koliko su važne promene za zrele brendove.

Šta pomaže brendovima da uspešno putuju kroz vreme? Koliko su važne promene za zrele brendove?
Siguran sam da je veoma važno za sve brendove koji uspešno putuju kroz vreme da „kontinuirano nastoje da inoviraju i pronalaze uvek nove načine da razumeju, predvide i zadovolje želje svojih potrošača“. To je jako lepa moderna poslovna mantra, ali verujem da to nije suština odgovora na pitanje zašto neki brendovi opstanu toliko vremena, a mnogi ne. Naravno da će svaki brend koji želi da raste i razvija se pratiti tokove vremena i prilagođavati se uvek promenjivim životnim i potrošačkim navikama, ali mislim da je tajna da brend uspe kroz sve te transformacije da ostane isti. Plazma se na mnoge načine menjala tokom više od 55 godina svog postojanja. Menjao se dizajn pakovanja, komunikacija, Plazma je dobila nove forme (odnosno pod-brendove): Mlevena, Mini Mini, Kocka, Stiksi i Od srca, kao i mnoge druge. Ali tokom svog tog vremena, kada nekom kažeš da obožavaš „ukus Plazme“ – ona ili on znaju tačno na šta misliš. I taj ukus je isti danas kao i pre nekoliko decenija. Kao i miris, oblik i zvuk krckanja zagrižene Plazme.

Da li nostalgija danas može da proda brend? Koja je tržišna vrednost nostalgije?
Ako nostalgija ima ulogu u poziciji koju brend zauzima u glavama potrošača, onda sigurno ima ogromnu vrednost. Kada danas pružim svojoj deci Plazmu, često se setim svog detinjstva kada je ta ista Plazma bila deo najlepših zajedničkih trenutaka sa porodicom. To stvara izuzetno snažnu emotivnu vezu između brenda i mene, i sigurno je jedan od razloga zbog kojih Plazma ima toliko važnu ulogu i snagu brenda kod potrošača. Međutim, ako pokušavamo kroz nostalgiju da simuliramo da je brend kroz istoriju i u životima potrošača imao neku ulogu koja nije zapravo postojala, to je onda samo veoma „tanki“ advertajzing kome se ne veruje.

Da li bi neki ex-YU brendovi poput npr. Plazme doživeli podjednak uspeh da su nastali danas? Zašto?
Kao deo Coca-Cola HBC porodice, imamo veliku podršku i naši proizvodi se već distribuiraju na četiri kontinenta. Strateški smo fokusirani da iskoristimo sve prilike za rast koje pruža već ostvarena dobra pozicija naših brendova na ex-Yu tržištima, dok istovremeno konstantno razmatramo ulazak na nova tržišta na kojima će Plazma imati novu priliku da osvoji srca potrošača.

Ceo intervju pročitajte u Marketing mreža magazinu.

*Marketing mreža magazin dostupan je u štampanom i elektronskom izdanju uz pretplatu.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!