today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Otvoren konkurs ESG Lideri

U današnjem poslovnom svetu, sve veći značaj se pridaje ESG standardima koji se tiču zaštite životne sredine, održivih socijalnih politika i odgovornog upravljanja. Kompanije širom sveta prepoznaju važnost ovih standarda i aktivno ih implementiraju u svoje poslovanje kako bi unapredile svoj ugled i doprinele održivom razvoju. U skladu sa tim, i u Srbiji je danas pokrenut veliki konkurs kompanije PwC pod nazivom „ESG Lderi“, sa ciljem da se promoviše inovativnost i ekološka osvešćenost među mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima. Kako bi se podstakla primena ESG standarda i podigla svest o njihovom značaju, ova inicijativa predstavlja važan korak ka ostvarenju održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo.

„Radujemo se prijavama za konkurs „ESG Lideri“ i očekujemo zanimljive ideje i inspirativne projekte koje će učesnici predstaviti. Kao kompanija, verujemo da je sada pravo vreme da postavimo visoke ciljeve zajedno sa svim učesnicima kako bismo povećali svest o značaju ESG standarda i njihovoj primeni u poslovanju,” izjavila je Teodora Pasulj, menadžerka za ESG oblasti u kompaniji PwC Srbija, ističući da je ovo idealna prilika da inspirišemo druge na odgovoran pristup u poslovanju i da podržimo zajednički napor ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Ovaj jedinstveni takmičarski program pružiće priliku mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima da se istaknu kao inovativni lideri koji aktivno rade na projektima zelene tranzicije . Konkurs će biti otvoren od 25. marta do 22. aprila 2024. godine, a sve zainteresovane strane koje su registrovane u Republici Srbiji mogu da se prijave u jednoj od kategorija putem zvaničnog sajta konkursa www.pwc.rs/sr/esg-lideri

Konkursom će biti obuhvaćene četiri osnovne kategorije: Strategija, Inovacije, Obrazovni program i Lider u održivom razvoju. Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa mogu se prijaviti samo u kategoriji „Obrazovni program“, dok samo fizička lica mogu da konkurišu u kategoriji „Lider u održivom razvoju“.

Učešće na konkursu je besplatno, a prijave će biti ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija a to su:
• Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD-a za finansijske institucije za Zapadni Balkan i Istočnu Evropu;
• Aleksandar Janjušević, Viši savetnik u Ministarstvu finansija, Šef Odseka za računovodstvo i reviziju u Sektoru za finansijski sistem;
• Maja Kremić, Nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije;
• Dr Mirjana Drenovak Ivanović, redovna profesorka na Pravnom fakultetu, katedra za javno pravo, katedra za teoriju, sociologiju i filozofiju prava;
• Nj.E. Džajlz Norman, ambasador Kanade u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji;
• Zoja Kukić, poslovna konsultantkinja u oblasti inovacija, digitalne transformacije i startap zajednice;
• Biljana Bogovac, rukovodeća partnerka kompanije PwC Srbija.

Rezultati konkursa biće objavljeni krajem maja na svečanoj ceremoniji i predstavljaće veliko priznanje za sve učesnike i doprineti globalnoj viziji održivih rezultata.
“ESG Lideri“ nagrada predstavlja važan korak ka ostvarenju vizije održivih rezultata koji štite životnu sredinu i unapređuju društvo, za učesnike koji je dobiju. Pored toga, njihov trud će biti javno priznat i nagrađen, što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost ESG principima i praksama. Učešće u konkursu ne donosi samo priznanje, već i priliku da se podeli inspirativna priča koja može motivisati druge da krenu istim putem odgovornog poslovanja.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!