today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Google – najvredniji IT brend na svetu

SVET – Najskuplja svetska marka prema listi BrandZ TOP 100, agencije Millward Brown ove godine je Google. Njegova vrednost je dostigla 158,8 milijardi dolara i u odnosu na prošlu godinu je povećana 40 odsto, prenose svetske agencije.
Google je tako prestigao Apple, koji je na čelu liste bio prethodne tri godine. Poziciju Googlea ojačao je uspeh na polju pametnih telefona. Njegov sistem Android dominira na masovnom tržištu a u najvišoj kategoriji je jedini realan konkurent Appleovom iPhoneu koji radi na sopstvenom operativnom sistemu iOS.
Iako Google na operativnom sistemu Android ne zarađuje direktno, jer ga besplatno daje na korišćenje proizvođačima mobilnih telefona, to je za njega ipak garancija budućih prihoda.
Svake godine se oko sto miliona korisnika kupovinom novog telefona sa ovim sistemom čvrsto vezuje za njegove usluge, prenose mediji. Vrednost marke Applea se sa prošlogodišnjih 185,1 milijardu dolara snizila na 147,9 milijardi dolara. Međutim, vrednost tog brenda je od 2006. godine povećana 824 odsto. Vrednost firme na berzi je u istom periodu porasla 759 odsto.
Slično je i sa Googleom, čiji brend je za proteklih devet godina skočio 139 procentnih poena više nego tržišna vrednost kompanije.
Iz studije takođe proizilazi da 100 najvrednijih svetskih marki ima ukupnu vrednost 2,9 biliona dolara, što je dvostruko više nego što su vredele 2006. kada je prvi put napravljena ova lista.

Pogledajte listu najvrednijih IT kompanija na svetu:

 1. Google
 2. Apple
 3. IBM
 4. Microsoft
 5. Tencent
 6. SAP
 7. Facebook
 8. Baidu
 9. Samsung
 10. Oracle
 11. HP
 12. Accenture
 13. Siemens
 14. Yahoo
 15. Twitter
 16. Cisco
 17. LinkedIn
 18. Intel
 19. Sony
 20. Ericsson

Izvor: B92

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!