Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

To je velika ljubav – novi slogan i vizuelni identitet Pet centra

Aleksandra Parezanović, Marketing Manager u kompaniji Pet Network International, specijalno za Marketing mrežu govori o novom identitetu i konceptu Pet centra, ali i kako se on odražava na preferencije današnjih kupaca.

Pet centar menja logo, ceo vizuelni identitet i komuniakciju. Možete li nam reći više o novom vizuelnom identitetu i konceptu Pet centra?

Novi vizuelni identitet i koncept Pet centra je rezultat šestomesečnog istraživanja i želje da bolje razumemo potrebe današnjeg kupca i da budemo tamo gde je za njega relevantno.

Pet centar brend posluje na tržištu Srbije punih 15 godina, i prepoznat je po širokom asortimanu hrane i opreme za kućne ljubimce, kao i po poverenju koji je izgradio sa kupcima kroz stručno osoblje i odgovore na svako pitanje. Možemo reći da je za mnoge ljubimce Pet centar tu ceo njihov život.

Krenuvši od te osnove, kao jednog lepog nasleđa, naš put je bio uobličavanje i modernizacija izgleda brenda, kao i komunikacije. Želeli smo pokažemo da je Pet centar više od pet shop-a.  Pet centar je pet partner koji olakšava život na svakom koraku odrastanja ljubimca.

Novi vizuelni identitet i koncept ste nedavno predstavili u novoj prodavnici u Belgrade Waterfront naselju. Kako novi izgled prodavnice odražava preferencije današnjih kupaca i njihovih kućnih ljubimaca?

Da, u subotu 14.10. otvorili smo prvu prodavnicu u novom izgledu u Belgrade Waterfront naselju, zgrada Aurora, bulevar Vudroa Vilsona 8v.

Novi koncept donosi potpuno svež i moderan dizajn, stvarajući udobno i prijatno okruženje za kupce. U 200 metara kvadratnih prodajnog prostora, smešten je pažljivo biran asortiman hrane i opreme za pse, mačke, ribice, ptice i ostale ljubimce. U cilju još boljeg instore experience-a primenili smo jasno i čisto označavanje kategorija, kako bi kupci što lakše i bezbrižnije pronašli sve po šta su došli i obavili kupovinu. Deo prodvnice je i veterinarska apoteka, a tu je i naš doktor veterinarske medicine, za savete i izdavanje lekova uz recept.

Na koji deo Belgrade Waterfront prodavnice ste naročito ponosni?

Posebno smo ponosni na deo koji je deo posebnog experience-a, butik. Butik je izdvojeni deo prodavnice, specifičnog dizajna i ambijenta. U butiku ljubimci i vlasnici mogu pronaći najrazličitije aksesoare i opremu, a i birati sve po svojoj meri. Moguće je isprobavanje kaputića, kabanica, trenerki, odeće, kao i aksesoara i kako bi izabrali svoje “top“outfite.

Kako Pet centar planira da obezbedi da kućni ljubimci i vlasnici osećaju ljubav i podršku u novom okruženju?

Mi verujemo da kućni ljubimci zaslužuju svet u kojem će se osećati voljeni i cenjeni. Naš cilj je da budemo tu za njih, baš kao što su uvek tu za nas. Pet centar nastoji da obezbedi podršku i ljubav na svakom koraku njihovog putovanja. Odatle je nastao i naš novi slogan: To je velika ljubav.

Kako se sve ovo odražava na način na koji poslujete i pristupate kupcima?

Naša ponuda i iskustvo razvijaće se kako bi se bolje odgovorilo potrebama kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika na svakom koraku. Veliki akcenat stavljamo na omnichannel experience i personalizaciju kako bismo kupcu olakšali svakodnevnicu na svakom koraku – bilo da je to iskustvu u našim prodavnicama, kroz online kupovinu, loyalty aplikaciju za dodatne popuste i pogodnosti ili Glovo uslugu kupovine.

Koje dalje korake planirate da preduzmete kako biste ostali verni svojoj misiji da budete podrška i ljubav za kućne ljubimce i vlasnike?

Naša namera je da kontinuirano evoluiramo i unapređujemo naše usluge i ponudu kako bismo ostali dosledni svojoj misiji. Slušaćemo povratne informacije naših kupaca, pratiti njihove potrebe i nastaviti da radimo na inovacijama kako bismo pružili najbolju podršku vlasnicima kućnih ljubimaca i njihovim ljubimcima u njihovim svakodnevnim avanturama.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!