Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Igricom ukazuju na značaj upravljanja energijom

Nikola je sedamnaestogodišnjak sa odgovornim zadatkom – da ledinu sa samo nekoliko kuća pretvori u urbano područje, čiji će razvoj zavisiti od veštog upravljanja energijom. Nikola će možda jednog dana zaista biti inženjer koji će se baviti ovim temama, ali za sada, on je samo srednjoškolac koji klikom miša oživljava grad u Siemensovoj online igrici Power Matrix. U kućama njegovog virtuelnog naselja upravo su zasijali prozori, zahvaljujući vetrenjačama koje je postavio na obližnjem brežuljku.
Power Matrix nije namenjen ekspertima ili iskusnim gejmerima. Siemens je, u skladu sa svojom filozofijom da je budućnost u obnovljivim izvorima energije, osmislio igricu koja će svima omogućiti da postanu menadžeri energije i da na jednostavan način shvate kako stvari u ovoj oblasti funkcionišu.
“Proizvodnja i distribucija energije u današnjem vremenu zavisi od velikog broja trenutnih faktora koji su međusobno povezani. Siemens je napravio lako razumljivu igricu koja oslikava energetsko tržište budućnosti i koja ukazuje na neka od kompleksnih pitanja u oblasti energetike, ali na jasan, lako razumljiv i zabavan način“, ističe Jovana Žuržin, rukovodilac Korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd, opisujući Power Matrix igricu.
Pored konvencionalne elektrane, Nikolin grad se razvija zahvaljujući vetroparkovima i solarnim pločama. Pravi urbanistički „bum“ doživljava kad „menadžer“ uspe da nađe pravi balans između svih navedenih načina proizvodnje struje. Bonus poene dobija kada, osim praktičnog funkcionisanja grada, ulaže u istraživanje novih tehnologija. Naravno, to nije lako učiniti ukoliko je virtuelni budžet „tanak“. Dakle, realni problemi energetskog sektora prilično verno su preslikani u digitalni svet. Prepreke koje treba savladati nisu samo finansijskog karaktera. Mora se, recimo, voditi računa i o vremenskim uslovima, kako bi grad funkcionisao bez zastoja.
U Siemensu objašnjavaju da su se rukovodili željom da na prijemčiv način objasne procese i međusobne odnose faktora koji utiču na ekonomiju energetike. Svi učesnici na današnjem tržištu moraju da savladaju četiri osnovna izazova: ekonomsku efikasnost, kako bi korišćenje energije bilo isplativo; efikasnost resursa, zbog što boljeg korišćenja postojećih resursa; pouzdanu isporuku energije koja zadovoljava potrebe industrije i privatnih domaćinstava i zaštitu prirode, kako bi se sprečilo globalno zagrevanje. Power Matrix je dobitnik priznanja Digital Communication Award 2013 i Nemačke nagrade za online komunikaciju 2014.
Promotivno takmičenje u Power Matrix igrici održano je na tradicionalnom Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama (CIRED) koje se ove godine od 22. do 26. septembra održava u Vrnjačkoj Banji. Na štandu kompanije Siemens d.o.o Beograd, svi zainteresovani dobili su mogućnost da se oprobaju u upravljanju energetskim resursima i na zanimljiv način upoznaju sa mehanizmima i rešenjima energetskih sistema budućnosti. Tokom trajanja konferencije Siemens je imao 150 igrača, a najuspešniji energetski menadžer je osvojio tablet.
Da bi ste besplatno testirali svoje veštine u energetskom menadžmentu, isprobajte Power Matrix igricu na sledećem linku: http://www.powermatrixgame.com

PROJEKAT

spot_img

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!