Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Bilbordi – dobra zarada za stanare

Skupštine stanara zgrada mogu da zarade i do nekoliko hiljada evra od reklama na fasadi, što zavisi od lokacije zgrade, veličine reklame i perioda reklamiranja. Ako se stambena zgrada nalazi na prometnom mestu, njeni stanari imaju mogućnost da ne plaćaju troškove održavanja liftova, hodnika, fasade, piše list „24 sata“.
Neophodno je da se više od 51 odsto stanara usaglasi da želi tzv. megabord na fasadi zgrade i da se onda skupština stanara, kao pravno lice, obrati reklamnoj agenciji.
„Dobijamo 3.000 evra godišnje. Prošle godine smo od tih para stavili neonske sijalice u zgradi, što nam je uštedelo struju, platili smo vinklovanje motora lifta, krečenje hodnika, uveli smo kamere i popravili interfon“, kaže Zoran Mađarević, predsednik skupštine stanara novobegradske zgrade s reklamom na krovu.
Precizan broj ovakvih reklama u gradu ne postoji, jer se ne izdvajaju od ostalih, međutim u jednoj beogradskoj agenciji procenjuju da ih ima oko 150 i da se ranije najviše tražio prostor na Terazijama ili u Knez Mihailovoj ulici, a da je danas pomama za Novim Beogradom.
Da bi se postavila reklama veća od dva kvadratna metra, odobrenje daje Sekretarijat za saobraćaj, a za manje oglašivači se obraćaju opštinama.
„Komunalnu taksu od novembra prošle godine plaćaju samo preduzeća koja imaju promet veći od pedeset miliona dinara. U slučaju da komunalna inspekcija prijavi reklame bez dozvole, one se skidaju i pokreće se sudski postupak“, kaže pomoćnik sekretara Zoran Marković.
Kada je reč o odobrenjima, opština Čukarica, na primer, prošle godine je izdala dvadeset, među kojima su i reklame na fasadama zgrada.
„Kao stanovnik ove opštine mogu da zaključim da to nije ni jedan odsto ukupnih reklama koje viđam na Čukarici“, kaže Marko Trifković iz Odeljenja za komunalno-građevinske poslove opštine Čukarica.
U toku 2012. godine doneto je 50 rešenja za uklanjanja bespravno postavljenih reklama. Ovde spadaju i reklame na fasadama zgrada kao jednom od prostora za oglašavanje.

Izvor: 24sata

Foto: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!