Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Značaj edukacije menadžera i novi formati za novu realnost

Kako je nova era poslovanja stupila na snagu, usled iznenadne pandemijske situacije, svi segmenti privrede morali su da se adaptiraju, velikom brzinom da reaguju, isprate promene, nađu rešenja i ovladaju njima, kako bi se biznis procesi nastavljali, a rezultati održali. Menadžeri su ti koji se u centru dešavanja uvek nalaze sa zadatkom da istovremeno isprate nove izazove i prilike, unapređuju odnose unutar i van svojih kompanija, razumeju i isprate trendove i nove potrebe tržišta, a sve to dok neguju kulturu svojih timova. Zbog toga je kontinuirani razvoj znanja imperativ svakog lidera koji teži napretku u svetu. Kako se svet menja, tako se pojavljuju i neke nove mogućnosti za učenje. Zahvaljujući digitalizaciji i novim tehnologijama razvili su se novi sistemi, pa su tako i programi sa adaptiranim sadržajima i online formatima postali glavni izbor, koji se zadržao i van jeka pandemije. O značaju edukacije menadžera, izazovima online formata i drugoj generaciji SAM Akademije, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera, govorili su Dušan Basalo i Nevena Stanisavljević, programski direktori ovog edukativnog programa za menadžere.

Kakav je razvojni put menadžera u novoj realnosti u kojoj živimo i koliki je značaj edukacije?
Dušan Basalo: Biznis zajednica, zajedno sa svim segmentima poslovanja, rapidno se menja, posebno u novom vremenu koje je donelo velike preokrete i novu realnost u kojoj živimo i poslujemo. Svaki menadžer sada mora imati drugačiji pristup okolini i privredi, veći fokus i sposobnost konstantnog praćenja promena, upravljanja istim, sposobnost, brze adaptacije, praćenja i kreiranja trendova, fokus na agilnost… Sve su to elementi edukacije koja za uspešnog menadžera mora biti kontinuirana, deo svakodnevnice. Navike i sposobnosti se moraju menjati i unapređivati i važno je razvijati znanje koje je odmah primenjivo. Zbog toga je značaj edukacije za svaki uspeh i dalje vodeći faktor, a kako se i način učenja brzo menja danas, potrebno je pratiti i koristiti nove metode i mogućnosti koje su stigle sa promenama u svim sferama oko nas. To su danas programi fokusirani na kvalitet informacija koje su od velike koristi u praktičnoj primeni, pre svega.

U toku je upis na ekskluzivni edukativni program sam akademije, koja kreće sa drugom generacijom u aprilu. Šta biste istakli kao posebnu vrednost ovog programa?
Dušan Basalo i Nevena Stanisavljević: SAM Akademija je program na kojem smo zaista posvećeno radili kako bismo upravo pružili ono što današnjica traži od menadžera, koji teže ka višim standardima, boljim rezultatima i top menadžmentu. Okupili smo najcenjenija imena iz poslovne zajednice, koji će iz svojih bogatih iskustava, iz rada u domaćim inostranim kompanijama, pružiti polaznicima sasvim drugu perspektivu i uvid u znanje iz prakse, koje se najviše vrednuje, uz motivaciju na zaista visokom nivou. Saveti uspešnih ljudi, koji su prošli sve nivoe, doživeli i uspone i padove, kroz interaktivna predavanja biće od velike vrednosti polaznicima koji će doživeti sasvim dinamičan vid edukacije. Kako je akademija namenjena menadžerima srednjeg nivoa, budućim biznis liderima, posebno se radi na veštinama balansiranja između trendova, upravljanja promenama i izazovima koji iznenada mogu imati veliki uticaj na sve nivoe poslovanja. Radiće se na razvoju ljudskih kadrova i jačanju kompanijske kulture, kao i na unapređenju pregovaračkih sposobnosti. Polaznici će iz prve ruke dobiti vredno znanje i smernice kako da prepoznaju pravi put i šta na njemu da očekuju. Ovaj program je multidisciplinarnog karaktera i pruža sasvim nove, široke vidike.

U doba pandemijskih mera, programi su bili dostupni online, što je forma koja je ostala zastupljena. Kakvo je vaše iskustvo sa realizacijom tog formata, koji je jedino rešenje u iznenadnim situacijama ovog tipa a koje, dok donosi mogućnosti, nosi i izazove?
Nevena Stanisavljević: Situacija poput pandemije, zahteva efikasna rešenja i verodostojnu zamenu za kontakt uživo, koliko je to moguće, i usmerila nas je sve na tehnologije koje su doprinele da se relativno brzo nađu nova rešenja. To je u početku proces koji je svima bio novitet, a danas, hteli to da prihvatimo ili ne – to je „new normal“. Realizacija online formata nosi kompleksan niz aktivnosti koje se moraju pripremiti i usaglasiti pre samog početka stream-a, organizaciju ljudi i adaptaciju. To je nešto sa čim smo se susreli iznenada i na čemu smo, punom parom, ubrzano morali da radimo sa svojim kolegama, stručnim timom koji nam je podrška kako bi se sve tehnički iznelo na najkvalitetniji i najfunkcionalniji način. Možemo reći da je to izazovna strana, usled prenosa u datom trenutku, koji zavisi od mnogo faktora. Sa druge strane, sam doživljaj predavanja kada su uživo je uvek drugačiji, primamljiviji za interakciju, što će mnogima biti uvek veći favorit, ali hibridni model je postao opšte prihvaćen u celom svetu, doneo je nove trendove i standarde, stoga i mi smatramo da akademija treba da ih prati. Ove godine plan je da što više predavanja održimo uživo, ali kako online format pruža posebnu udobnost, pogodnost pregledanja snimka ponovo, kao i uštedu vremena, nameravamo da ga zadržimo u prilikama koje su za to pogodne ili to zahtevaju.

Predavači SAM Akademije su odabrana, renomirana imena iz sveta biznisa, vlasnici i menadžeri nekih od najuspešnijih kompanija, preduzetnici sa bogatim iskustvom iza sebe, koji polaznicima donose predavanja bogata praktičnim savetima, koji se ne nalaze u knjigama. Gostujući predavači su cenjena imena među kojima su i Borislav Miljanović, osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System, Dragan Filipovic, Predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali osiguranja, Miša Lukić, osnivač i glavni poslovni dizajner kompanije New Startegy, i mnogi drugi koji će preneti svoja jedinstvena iskustva na autentične načine koji će biti od velike koristi svim polaznicima u budućem radu i napretku.

Tekst pripremio: Represent Communications

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!