today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Zlatne medalje za užičku rakiju

Rakije „Stara sokolova šljivovica“ i „Stara sokolova viljamovka“ preduzeća „RB Global“ iz Užica nagrađene su zlatnim medaljama za kvalitet na nedavno održanom sajmu u Las Vegasu. Na tom sajmu, koji je šezdeset deveti put održan od 2. do 5. aprila, kako je objasnio Ivan Bogdanović, direktor preduzeća RB Global, učestvovalo je više od hiljadu proizvođača najkvalitetnijih žestokih pića i vina.
To nije prvi put da to preduzeće osvaja nagrade za kvalitet rakija, jer je osam puta uzastopno pobeđivalo na sajmu u Novom Sadu, a pre šest godina u Minesoti, na nezvaničnom svetskom takmičenju proizvođača šljivovice, njihova rakija je proglašena za najbolju.
– Zlatne medalje na sajmu u Las Vegasu omogućiće nam da uđemo u lanac američkih distributera, čime ćemo povećati izvoz na to tržište – kaže Bogdanović i dodaje da Globalove rakije na tom tržištu koštaju od 30 do 35 dolara, te da standardne vrste viskija koštaju skoro duplo manje.
To preduzeće, koje je pre dve godine u selu Kostojevići kod Bajine Bašte instaliralo najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju rakija u Srbiji, upošljava 19 radnika. Kapacitet je oko 250 tona prerade voća godišnje, a kako Bogdanović navodi uskoro će biti dupliran, novim investicionim ciklusom.
– Naša je namera da u tom kraju odakle je naša porodica nastavimo da razvijamo proizvodnju i da zaposlimo ljude iz tog kraja – kaže Bogdanović i ističe da to porodično preduzeće izveze oko 60 odsto proizvodnje u Australiju, Rusiju, zapadne Evropu, Kanadu, SAD, kao i na tržišta bivši jugoslovenskih republika.

Izvor: Danas

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!