Za „Ikeu“ nema krize

SVET – Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja „Ikea“ u prošloj godini ostvarila je rekordno povećanje prodaje od 10,3 odsto u odnosu na 2010. godinu, odnosno 2,97 milijardi evra, prenosi Rojters.
„Ikea“, najveći distrubuter nameštaja i dekorativnih artikala za domaćinstvo, objavila je da je u prošloj godini imala rekordan rast u prodaji svojih proizvoda u većini zemalja u kojima je prisutna.
„Uprkos rastu cena velikog broja sirovina, prošle godine snizili smo cene naših proizvoda za 2,6 odsto i poboljšali kvalitet proizvoda“, izjavio je generalni direktor švedske kompanije. Najveći rast u prodaji ostvaren je u Rusiji, Kini i Poljskoj.
„Ikea“ planira da ove godine investira tri milijardi evra u svoje prodavnice, fabrike i distribucione centre kao i solarne i eolne energetske izvore.
Kompanija  je uprkos prošlogodišnjem skandalu zbog otkrića da je njen osnivač Ingvar Kamprad duboko umešan u nacisticku prošlost te skandinavske zemlje, uspela da otvori sedam novih prodavnica i ostvari rekordnu prodaju u 26 zemalja širom svetu u kojima je zaposleno više od 131 hiljada ljudi, prenosi agencija.

Izvor: Tanjug


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari