Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Vojvođanska banka olakšava komunikaciju sa gluvim i nagluvim osobama

Vojvođanska banka je prva kompanija u Srbiji čiji su zaposleni prošli dobrovoljni program obuke za srpski znakovni jezik, kako bi u svakodnevnom radu mogli da komuniciraju i sa gluvim i nagluvim osobama.

Do sada su dobrovoljnu obuku za znakovni jezik prošli zaposleni u filijalama u Beogradu, a trenutno je u toku i obuka za zaposlene u Novom Sadu. Planom se predviđa učešće zaposlenih iz ostalih filijala Vojvođanske banke na teritoriji Srbije. U okviru prve faze posebnom oznakom su već obeležene filijale Vojvođanske banke na Voždovcu i Crvenom krstu u Beogradu, kako bi na taj način bile prepoznatljive svojim klijentima.

Banka se na takav korak odlućila u cilju lakše komunikacije i uključivanja osoba sa oštećenim sluhom u društvene tokove, a koji će ubuduće moći samostalno i lakše da koriste sve njene usluge, kao što je otvaranje računa ili provera dozvoljenog minusa na tekućem računu.

“Prva smo kompanija koja je u Srbiji pokrenula ovaj vid dobrovoljne edukacije zaposlenih u saradnji sa KC Čukarica i preduzećem Talking hands, a sve u želji da pružanje bankarskih usluga omogućimo, bez dodatne pomoći i gluvim i nagluvim osobama. Po evidenciji u Srbiji ima oko 100.000 nagluvih i 30.000 gluvih osoba, od čega samo u Beogradu živi oko 10.000 gluvih. Prepoznali smo potrebu naših gluvih i nagluvih sugrađana da im olakšamo korišćenje bankarskih usluga. Uz veliki entuzijazam naših kolega unapredili smo kvalitet pružanja usluga i iskreno verujemo da će i druge odgovorne kompanije slediti naš primer“, dodala je Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!