Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Više od 70 ekoproizvođača traži pomoć marketinških stručnjaka

REGION – Više od 70 hrvatskih ekoloških proizvođača prijavilo se na konkurs Zelena ideja, čiji je cilj pomaganje proizvođačima u nastupu na tržištu besplatnim uslugama promocije koje će im pružati marketinški stručnjaci.
Zelena ideja projekt je Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA), koji su podržali Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) i Ministarstvo poljoprivrede. Rok za prijave bio je 15. novembar, a do tada se na konkurs prijavilo najviše ekoproizvođača sa zagrebačkog područja, njih 14. Iz Dalmacije je pristiglo 16 prijava, a 11 proizvođača je iz područja Slavonije. Gotovo polovina proizvođača koji su se prijavili bavi se proizvodnjom i preradom ekološkog voća i povrća (31 prijava), a znatan broj prijava odnosi se i na proizvodnju ekološkog vina i maslinova ulja, gde prednjače dalmatinski proizvođači. Za Zelenu ideju prijavili su se uglavnom ekoproizvođači koji planiraju povećanje proizvodnje ili su novi na tržištu, pa su u potrazi za savetima stručnjaka.

„Naši proizvođači svesni su da im nedostaje prepoznatljivost i isticanje u odnosu na konkurenciju te da promociju svojih proizvoda trebaju podići na viši nivo. Uz pomoć marketinških stručnjaka HURA-e verujem da će im se otvoriti novi kanali kojima mogu doći do potencijalnih kupaca“, istakao je Luka Duboković, direktor agencije BBDO Zagreb.

Nakon evaluacije prijava koju će napraviti stručni žiri, biće izabrani ekološki proizvođači kojima će besplatnu marketinšku pomoć (poput osmišljavanja ambalaže ili web stranice) pružiti neka od 16 agencija uključenih u projekt.

„Marketinške aktivnosti često prati loša reputacija usmerenosti samo na novac i prodaju pod bilo koju cenu – u ovom slučaju radi se o projektu od važnosti za društvo u celini i to s više aspekata – ne samo privrednog, već i izgradnje svesti o važnosti i održivosti ekološke proizvodnje“, napomenula je Martina Pavić, kreativna direktorka agencije Grey Zagreb.

Realizovani projekti biće predstavljeni na izložbi u Zagrebu sredinom marta, u sklopu festivala Dani komunikacija i Weekend Media Festival.
U projekat Zelena ideja uključene su agencije Proximity Zagreb, Libra, Bruketa&Žinić OM, K&K Promotion, BBDO Zagreb, Grey Zagreb, SRT, Digitel&, Omega Media, TBWA Zagreb, TF marketing, Web Burza, Imago reklamna agencija, Studio Marketing JWT Zagreb, Gingernet i Status Grupa.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!