today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Veliki broj aplikacija iz Samsung tehničke laboratorije u Nišu

Kompanija Samsung Electronics, obeležila je godinu dana rada Samsung Apps Laboratorije, tehničke laboratorije koja je otvorena u saradnji sa Visokom tehničkom školom u Nišu. Otvaranjem ove laboratorije kompanija je imala za cilj da uz vrhunske uređaje, ponudi i lokalne sadržaje i servise bez kojih ovi uređaji ne mogu da pokažu sve svoje mogućnosti. Prvi koraci u razvoju lokalnih aplikacija kompanije Samsung Electronics napravljeni su početkom 2011. godine upravo zahvaljujući Samsung Apps Laboratoriji i učenicima Visoke tehničke škole. Danas, godinu dana kasnije, kreirano je 25 aplikacija za Samsung Smart telefone koje su preuzete čak 450 hiljada puta i 10 aplikacija za Samsung Smart televizore sa ukupno 50 hiljada preuzimanja.
Zahvaljujući kompaniji Samsung Electronics i Samsung Apps Laboratoriji, učenici Visoke tehničke škole iz Niša se danas usavršavaju i razvijaju aplikacije na najnovijim Samsung Smart telefonima i televizorima, kreirajući aplikacije za najaktuelnije modele Samsung uređaja. U narednom periodu u planu je razvoj većeg broja aplikacija sa lokalnim sadržajem za korisnike novih Smart telefona i televizora, međutim, u skladu sa zahtevima tržišta, nedavno je lansirana i aplikacija za Samsung Galaxy Note – „Night Clock“ a od narednog meseca je planirano i lansiranje Android aplikacija za Samsung tablete. Posebno se ističu dve aplikacije „Srbija od srca“ i „Abeceda“, koje su dostupne svim korisnicima Samsung Smart TV uređaja na svetu. Aplikacija „Srbija od srca“ urađena je u saradnji sa poznatim fotografom Ivanom Strahinjićem i namenjena je promociji turističkih potencijala Srbije. „Abeceda“ predstavlja aplikaciju za decu i njihove prve korake u učenju latinice.
„Izuzetno sam ponosan što smo, nakon samo godinu dana rada Samsung Apps laboratorije u Nišu, postigli izvanredne rezultate u stvaranju lokalnih sadržaja. Kreiran je veliki broj aplikacija za Samsungove Smart uređaje ali ono što me posebno raduje je još veći broj njihovih korisnika “, rekao je gospodin Miloš Popović, koordinator projekta Samsung Apps laboratorije u Nišu ispred kompanije Samsung i dodao: „ Na samom početku ovog projekta cilj je bio da ponudimo lokalne sadržaje i servise za Samsung Smart uređaje, danas je taj cilj nesumnjivo ostvaren ali ono što je takođe ostvareno je uspešna praksa i usavršavanje najboljih studenata Visoke tehničke škole u Nišu. Ovi mladi ljudi su svakako budućnost savremene tehnologije i kompanija Samsung Electronics je ponosna na ovu saradnju i na doprinos koji je pružila u njihovom daljem stručnom usavršavanju.”
Kompanija Samsung Electronics, u saradnji sa Samsung Apps laboratorijom i učenicima Visoke tehničke škole u Nišu u narednom periodu planira veliki broj aplikacija prilagođenih najaktuelnijim temama i interesovanjima korisnika. Prepoznavši značaj ovog projekta, regionalna kancelarija Samsung Electronics Adriatik planira i regionalno okupljanje svih Samsung Content menadžera iz cele Evrope tokom druge polovine 2012. godine upravo u Samsung Apps laboratoriji u Nišu.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!