Uspešno ugovoreno kreditiranje otkupa akcija od OTE

Telekom Srbija uspešno je potpisala ugovor o kreditu u vrednosti od 470 miliona evra, sa rokom dospeća od tri godine, od čega se iznos od 320 miliona evra odnosi na finansiranje akvizicije – otkup 20 odsto akcija koje su u vlasništvu grčke telekomunikacione kompanije OTE, a iznos od 150 miliona evra za refinansiranje postojećeg kredita.
Iznos od 470 miliona evra obezbedilo je 19 domaćih i međunarodnih banaka, članica bankarskih grupacija Credit Agricole, Erste, Eurobank EFG, grupa Komercijalna banka Beograd, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen, Societe Generale i UniCredit, kao i Hypo-Alpe-Adria Bank, OTP, Piraeus Bank i Vojvođanska banka u koordinaciji sa UniCredit.
Uprkos teškim uslovima na tržištu, sindiciranje kredita je bilo snažno podržano na finansijskom tržištu, a zainteresovanost banaka za učešće u aranžmanu je prevazišla očekivanja.
Uspešna realizacija ovog aranžmana ukazuje na poverenje finansijskog tržišta u srpsku ekonomiju uopšte i posebno u Telekom Srbija. To je dokaz da za uspešno poslovanje može biti obezbeđeno finansiranje čak i u uslovima svetske ekonomske krize i nestabilnih okolnosti na finansijskom tržištu.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari