Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Uručene Evropske nagrade za CSR partnerstvo u Srbiji

Na današnjoj ceremoniji u hotelu Metropol uručene su Evropske nagrade za CSR partnerstvo, koje se od ove godine prvi put dodeljuju u 28 zemalja širom Evrope. Nagrađene su najbolje partnerske inicijative koje su kompanije ili mala i srednja preduzeća sprovele u saradnji sa javnim ili civilnim sektorom u poslednjih pet godina.
U kategoriji za malo i srednje preduzeće nagradu je dobilo Sunce Marinković za projekat „Sunce za svetliju budućnost“, koji je realizovan u partnerstvu sa šest organizacija iz Kragujevca (Biznis start up centar, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, UG za socijalni razvoj SUNCE, Dečiji dom Mladost, Klub mladih osoba sa invaliditetom i Savez gluvih i nagluvih). U pitanju je inkluzivan projekat koji se bavi zapošljavanjem i obezbeđivanjem radnih praksi za studente i osobe sa invaliditetom. U kategoriji za velike kompanije nagradu je dobila kompanija B92 za projekat „Bitka za bebe“ koji je sproveden u partnerstvu sa Institutom za neonatologiju, Saatchi & Saatchi RS, Draeger i Direct Media PR. Ova partnerska inicijativa uspela je za manje od godinu dana da obezbedi 207 novih inkubatora bolnicama u Srbiji, da oživi duh solidarnosti i građanske odgovornosti i pokaže kako se i neki od najtežih problema mogu rešavati kroz uspešnu saradnju više sektora.
Na konkurs je stiglo 15 prijava koje je ocenjivao nezavisni žiri u sastavu: Milan Pajević, direktor Kancelarije za evropske integracije, Maja Bobić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji, Maja Divac, novinarka i urednica emisije „Evronet“, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i Stiven Fiš, rukovodeći partner kompanije Ernst & Young u Srbiji i potpredsednik Foruma poslovnih lidera Srbije. Odluke o najboljim projektima donete su na osnovu kriterijuma koji su isti u svim zemljama u kojima se konkurs sprovodi i ocenjuju inovativnost projekta, način na koji je on realizovan i uticaj koji ostvario na društvo, kao i na samu kompaniju. Zajedno sa pobednicima iz ostalih zemalja, dobitnici nagrade će primiti posebna priznanja Evropske komisije na velikoj ceremoniji koja će biti održana u junu u Briselu.
Partnerstva između privatnog, civilnog i javnog sektora predstavljaju inovativan način za kreiranje održive budućnosti zajednice. Ideja Evropske nagrade za CSR partnerstvo je da širom Evrope promoviše najbolje nacionalne primere partnerskih inicijativa, da poveća vidljivost dobrih primera društveno odgovornog poslovanja i podigne svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu.
Konkurs sprovode međunarodne organizacije CSR Europe i Business in the Community u saradnji sa partnerskim organizacijama širom Evrope, a uz podršku Evropske komisije. U Srbiji konkurs organizuju Smart kolektiv – nacionalni partner organizacije CSR Europe i Forum poslovnih lidera – koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!