Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Uručena specijalna priznanja EK najboljim društveno odgovornim projektima iz cele Evrope

Na svečanoj ceremoniji „Evropske nagrade za CSR partnerstvo” održanoj sinoć u Briselu uručena su specijalna priznanja Evropske komisije dobitnicima iz 29 zemalja u kojima je konkurs bio raspisan. Pobednički projekti koji su predstavljali Srbiju na ovoj ceremoniji su „Sunce za svetliju budućnost“ preduzeća Sunce Marinković iz Kragujevca i projekat „Bitka za bebe“ kompanije B92.
Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnersvo bio je raspisan prvi put u decembru prošle godine u 29 zemalja širom Evrope. Nagrada je pokrenuta sa ciljem da promoviše najbolje društveno odgovorne partnerske inicijative koje je poslovni sektor realizovao u saradnji sa javnim ili civilnim sektorom u poslednjih pet godina. U svim zemljama nagrade su dodeljene u dve kategorije – za malo i srednje preduzeće i za veliku kompaniju. Nagradu je pokrenula Evropska komisija, a konkurs su koordinisali CSR Europe i Business in the Community u saradnji sa nacionalnim partnerskim organizacijama iz zemalja u kojima je bio raspisan.
U Srbiji konkurs su organizovali Smart kolektiv – nacionalni partner CSR Europe i Forum poslovnih lidera – koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji, a nagrade su bile uručene u aprilu ove godine u Beogradu. „Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo je pokrenut kako bi promovisao, nagradio i stimulisao međusektorska partnerstva između biznisa, neprofitnih organizacija, državnih institucija, i kako bi na neki način promovisao tu neophodnost sinergije i zajedničkog delovanja.“, izjavio je povodom dodele nagrada Neven Marinović, direktor Smart kolektiva.
U kategoriji za malo i srednje preduzeće nagradu je dobilo Sunce Marinković za projekat „Sunce za svetliju budućnost“ koji je realizovan u partnerstvu sa šest organizacija iz Kragujevca – Biznis start up centar, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, UG za socijalni razvoj SUNCE, Dečiji dom Mladost, Klub mladih osoba sa invaliditetom i Savez gluvih i nagluvih. U pitanju je inkluzivan projekat koji se bavi zapošljavanjem i obezbeđivanjem radnih praksi za studente i osobe sa invaliditetom. Do sada je kompanija Sunce Marinković zaposlila 2 korisnika projekta i obezbedila radnu praksu za još 4 korisnika. U kategoriji za velike kompanije nagradu je dobila kompanija B92 za projekat „Bitka za bebe“ koji je sproveden u partnerstvu sa Institutom za neonatologiju, Saatchi & Saatchi RS, Draeger i Direct Media PR. Ova partnerska inicijativa uspela je za manje od godinu dana da obezbedi 207 novih inkubatora bolnicama u Srbiji, da oživi duh solidarnosti i građanske odgovornosti i pokaže kako se i neki od najtežih problema mogu rešavati kroz uspešnu saradnju više sektora.
Zvanicama na ceremoniji u Briselu projekat „Sunce za svetliju budućnost“ predstavila je Aleksandra Radinović, a zajedno sa njom specijalno priznanje u ime preduzeća Sunce Marinković primila je Tijana Marinković. Projekat „Bitka za bebe“ predstavio je Gordan Paunović koji je u ime kompanije B92, zajedno sa Ivanom Zeković, umetničkom direktorkom Saatchi & Saatchi, primio priznanje Evropske komisije.
„Kroz projekat Evropske nagrade za CSR partnerstvo istaćiće se evropska preduzeća koja imaju izuzetno napredne prakse u društveno odgovornom poslovanju. Veću vidljivost će dobiti i neki od skrivenih dobrih primera,naročito manja preduzeća, koja se uključuju u inovativna partnerstva kako bi povećala svoj pozitivan uticaj na društvo.Društveno odgovorno poslovanje deo je formule uspeha za Evropu, koja je konkuretna, inovativna i neguje socijalnu inkluziju”, izjavio je povodom lansiranja Nagrade Antonio Tajani, potpredsednik Evropske komisije.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!