Untouched by Light

REGION – Najbolje se stvari odvijaju u mraku, na šta nas podseća novi brend penušavog vina naziva Untouched by Light, kojeg je nedavno predstavila vinarija Radgonske gorice.

Prema profesorici Ann C. Noble, izloženost vina dnevnom svetlu ili veštačkoj rasveti rezultira nečemu što se obično prepoznaje kao svetlom pogođena aroma. Time se umanjuju citrusne arome, dok se intenzitet aroma kuvanog kupusa ili mokrog psa povećava. Zato su Radgonske gorice odlučile potpuno preći na tamnu stranu proizvodnjom svog novog penušavog vina, u saradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey.

Untouched by Light proizvodi se od sorte grožđa chardonnay, ubranog tokom noći, dok vino stari u potpunoj tami pečine i biće dostupno u bocama zaštićenim od sunca i bilo kakvog svetla, a čak bi se trebalo i služiti u mraku. Dok je vrenje počelo pre nekoliko meseci i prve će boce biti dostupne za godinu dana, Radgonske gorice već su počele uzimati prednarudžbenice.

U samo nekoliko nedelja od lansiranja kampanje, priču su preneli vinski mediji diljem sveta, od SAD-a do Koreje, među kojima Glass of Bubbly, Drinks Business i Wine China, a Radgonske gorice primile su stotinu i pedeset prednarudžbenica distributera i novinara.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari