Tikkurila – inovativnost kao imperativ!

Kako reklamirati brend, a izbeći dosadnu, direktnu i napadnu reklamu? Najnovija istraživanja pokazuju da publika ne voli reklame, da se tada najčešće „hvata“ za daljinski, kao i da upadljivo isticanje brenda najčešće ignoriše preskačući takve sadržaje na internet platformama.

Zato se danas vraćamo na kvalitetan sadržaj, što je istaklo „storyteling“ i „content“ kao dva vodeća pojma u marketingu.

Cilj je stvoriti sadržaj koji će da se gleda i deli, koji će biti brendiran kroz „nebrendiranu“ komunikaciju. Na žalost, mnogi brendovi imaju problem da to prihvate i zbog toga već zaostaju u bici za tržište po novim pravilima.

Finski brend Tikkurila shvatio je – sadržina umesto reklame, dijalog umesto monologa. I zato se pozicionirao kao pionir nove komunikacije brenda kod nas, kroz televizijski sadržaj. U saradnji sa Represent systemom nastao je inovativni proizvod marketing pristupa najširoj javnosti. Tikkurila je među prvima u Srbiji promovisala dodatni „content“ kao trend komunikacije. Taj dodatni sadržaj realizovan je kroz emisiju “Život u boji sa Milevom Pavlović”, koja je svake subote gledaocima nacionalne televizije približavala značaj boja.

Inovativno isticanje brenda kroz televizijski sadržaj koji se bavi temama koje nas sve dotiču, koje nas teraju na razmišljanje i vraćaju na one najvažnije vrednosti u životu, samo je dodatno istako Tikkurilu kao brend koji slojevito boji naš život. Taj spoj brenda i televizijskog programa, precizno je nijansiran prilozima o mestima koje je Tikkurila svojim inovativnim dekorativnim tehnikama oplemenila, kao i savetima vrhunskih arhitekata njihovog Color studia.

Tikkurila je izborom autorke, doktora nauka, filozofa, profesora, pisca, za osobu koja nas vodi kroz televiziju obojenu najlepšim bojama, poslala jasnu poruku da u vremenu kiča i rijalitija podržava misao. Mileva Pavlović je od javnosti prepoznata kao intelektualni influenser , a Tikkurila kao brend koji takav uticaj podržava.

Osim vrhunskog kvaliteta svojih proizvoda, Tikkurila je osvrtom na psihologiju boja i emotivna značenja boja, svojim potrošačima pružila uvid u dodatnu vrednost odabira jedne od 10.000 nijansi iz svoje ponude … Znajući širinu Tikkurilinog asortimana, a saznavši ono što retko čujemo o bojama kroz emisiju “Život u boji sa Milevom Pavlović”, sledeći izbor boje imaće i dodatni značaj. Jer, kroz televizijski sadržaj Tikkurila nas je uputila da narandžasta budi optimizam, plava pokreće kreativnost, braon daje osećaj udobnosti, a tirkizna je boja koja smiruje. Do sada smo znali čemu će služiti naši prostori, sada znamo i koje boje nam za te prostore trebaju!

Da su sadržaj i priča, kroz diskretnu komunikaciju brenda, ono što najpre dotiče emociju potrošača i pokreće ga na akciju, danas se dobro može videti kroz dijalog koji je najživlji na društvenim mrežama. Spoj televizijskog sadržaja, PRa i precizno vođenih profila na facebooku, instargramu i blogu, zaokružili su sveobuhvatnu komunikaciju Tikkurile, koja je postavila visoke standarde u tome kako se ide u korak sa zahtevima tržišta i promenom marketing pravila.


Oceni tekst

3,00 od 5
Loading...

Komentari