today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Telekom Srbija predstavio NFC pilot projekat

Drugog dana konferencije Technobank 2012, posvećenoj bankarskim tehnologijama, Telekom Srbija predstavio je svoj pilot projekat testiranja NFC tehnologije koji je pokrenula sa Banca Intesom. Projekat iz oblasti mobilnog plaćanja NFC tehnologijom, koji omogućava plaćanje putem mobilnog telefona, prislanjanjem mobilnog telefona na terminal za plaćanje, prati najnovije trendove u svetu gde 60 odsto mobilnih korisnika već koristi ovu mogućnost.
Natali Delić, direktor Sektora za razvoj usluga za rezidencijalne korisnike u Telekomu Srbija, prisutnima na konferenciji približila je uvođenje NFC tehnologije u svakodnevni život na primeru mogućnosti plaćanja računa, rezervisanju parking mesta i mnogih drugih pogodnosti uz pomoć smart telefona.
Dolazimo do toga da na jednoj strani imamo najnoviji svetski trend u načinu plaćanja beskontakte platne kartice, a na drugoj strani imamo mobilni telefon koji koristimo za sve osim za plaćanje. Već smo sve drugo stavili u mobilni telefon pa zašto da u mobilni telefon ne stavimo platnu karticu, ili zašto da ne odemo još dalje i ne stavimo ceo novčanik u mobilni telefon, objasnila je Natali Delić.
Koncept plaćanja posredstvom smart telefona osmišljen je kroz PayPass aplikaciju koja će biti smeštena u specijalnu SIM karticu i putem NFC telefona vršiće se plaćanje na POS terminalima opremljenim PayPass čitačima. Telekom Srbija već u svojoj ponudi ima telefon Blackberry bold 9900, koji podržava NFC tehnologiju. Kada NFC servisi budu ponuđeni krajnim korisnicima ponuda ovakvih telefona će biti obogaćena i sa drugim modelima. Sa razvojem projekta, pored PayPass aplikacije biće omogućeno plaćanje putem NFC tehnologije i za druge platne kartice. Koncept sa NFC SIM karticom omogućiće i drugim kompanijama da svoje servise integrišu sa mobilnim telefonom i tako se priključe ovom pionirskom projektu u Srbiji.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!