today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Telekom Srbija i Ericsson u trci za nagradu na svetskom kongresu telekomunikacija

Projekat ecoBus koji su zajednički realizovale kompanije Telekom Srbija i Ericsson, ušao je u najuži izbor na GSMA svetskom kongresu iz oblasti telekomunikacija u kategoriji “Najbolje mobilne inovacije za automobilsku industriju, usluge prevoza i komunalne usluge“.
EcoBus rešenje, razvila je i primenila kompanija Ericsson, dok je Telekom Srbija preuzeo ulogu provajdera i obezbedio celokupnu infrastukturu. Na interaktivnoj mapi na mobilnom telefonu ili internet stranici u realnom vremenu ovaj projekat prikazuje informaciju o kvalitetu vazduha, temperaturi, pritisku ili vlažnosti.
„U saradnji sa Ericssonom, jednom od vodećih telekomunikacionih kompanija, Telekom Srbija pomaže poboljšanju uslova života time što proširuje krug korisnika sa pojedinačnih korisnika na cele gradove. Praćenje svetskih trendova i pružanje korisnicima inovativnih usluga imperativ je u poslovanju Telekoma Srbija, a ova nominacija za nas je potvrda da smo na pravom putu“, naglasio je Saša Leković, direktor Direkcije za tehniku.
Projekat je razvijen od strane SENSEI FP7 projekta Evropske Unije, a prvi probni uređaj bio je instaliran u Beogradu 2010. godine na odabranim gradskim autobuskim linijama. Posle probnog perioda, rešenje je primenjeno i 2011. godine u jednom od najzagađenijih gradova u Srbiji, u Pančevu, i to na celom autobuskom voznom parku (60 autobusa). Primena ovog rešenja i na druge gradove u Srbiji je u toku.
Direktor kompanije Ericsson za Srbiju, Antonio Pasarela, istakao je: “Ovaj projekat ne bi bio moguć bez inovativnog razmišljanja i podrške kompanije Telekom Srbija, a ecoBus je upravo projekat gde možemo koristiti tehnologiju i ICT rešenja u modelima koji su rezultat jedne nove saradnje. Na ovaj način, možemo odgovoriti na potrebe krajnjih korisnika nudeći im nove usluge, a ulazak u najuži izbor za nagradu GSMA na globalnom nivou je dokaz da smo pravilno usmereni.“

Rešenje se sastoji od uređaja koji prikazuju kvalitet vazduha, senzore za okruženje i lokaciju koji se stavljaju na autobuse, a povezani su preko mobilne mreže, i platforme za upravljanje informacijama. Merenje i podatak o položaju prosleđuju se kroz mobilnu mrežu do centralne baze podataka, a rezultati u realnom vremenu predstavljeni su na gradskim Gugl mapama, kao i na web stranici i preko Android mobilne aplikacije. Njegova dodatna vrednost koja je doprinela da se ecoBus nađe među najvećim svetskim dostignućima iz oblasti telekomunikacija je lako uvođenje novih aplikacija koje mogu koristiti sve raspoložive podatke dobijene sa senzora radi pružanja novih usluga.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!