Tajna formula video uspeha

Iako ovaj naslov nije u rangu tabloida i ne sadrži FOTO, VIDEO ili 18+ u nazivu, čim ste kliknuli na njega privukao vam je pažnju. Ukoliko jedan običan naslov može to da učini, zamislite šta tek može da uradi video. Što se kaže, ako slika vredi više od hiljadu reči, koliko onda može da vredi video?!

Video format suvereno vlada društvenim mrežama, ali hajde da se malo upoznamo i sa brojkama kako bismo bolje razumeli zašto je u stvari video toliko bitan. Jednostavnom pretragom relevantnih marketinških izvora dolazimo do ovakvih podataka:
– 1 minut videa je efektan koliko i 1.8 miliona reči
– vaša ciljna grupa će upamtiti 95% informacija koje vide u odnosu na one koji čitaju
– obezbeđuje 12 puta više interakcija u odnosu na sliku, tekst ili link
– jer „Hoću 10.000 novih pratilaca za 100 EUR“ princip ne funkcioniše, ali zato kvalitetan video donosi veći broj vernih pratilaca
– jer ko od nas ne proverava Insta stories na svakih pola sata?

Pored Instagram stories-a, kao i sve aktuelnijeg vertikalnog video sadržaja, postoje još neki formati koji će vam omogućiti da stvorite emotivnu vezu i zadržite pažnju pratilaca poput: korporativnog videa recimo u svrhe employer brandinga, how-to videa za predstavljanje vaših proizvoda i usluga ili live stream videa koji bi ispratio određeni događaj itd. Šta god da ste zamislili možemo da predstavimo uz pomoć videa:

Ukoliko vas ove brojke nisu ubedile da obogatite svoju dosadašnju digital strategiju i video sadržajima, možemo da vam nabrojimo još barem 50 koje potvrđuju da je video bio kralj digitala u 2018. godini, a taj trend se nastavlja. Kada čak 54% potrošača izrazi želju da vidi više video sadržaja biznisa koje prate i podržavaju, ko smo mi da im protivrečimo (još jedna statistička činjenica gratis)?

Autor teksta:
Danica Marković, Account Production Manager
Homepage Creative Digital


Oceni tekst

3,25 od 5
Loading...

1 komentar

  1. Slažem se da video vredi jako mnogo ali i pitanje forme se postavlja. Šta se želi postići i ko nam je ciljna grupa. Ja na primer mrzim video tutorijale za programiranje, jer ne možeš iz videa da kopiraš tekst (kod), takođe mnogo je šugi bugi video genijalaca koji su kreteni i ne prezentuju ništa osim budalaština.

    Mada u kakvom svetu živimo, budalaština prolazi dobro.

Komentari