today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Start konferencija – Windows 8 stigao u Srbiju

Prva Start konferencija završena je u nedelju na Fakultetu organizacionih nauka proglašenjem pobednika 24-časovnog takmičenja u kreiranju Windows 8 aplikacija, a tokom dva dana, koliko je trajala konferencija, kroz bogat program, publici u Beogradu predstavili su se brojni IT stručnjaci sa naših prostora. Učešće, kako na konferencijskom, tako i na takmičarskom delu, je bilo besplatno.
Centralna tema konferencije je bilo upoznavanje učesnika sa najnovijim operativnim sistemom – Windows 8, ali i drugim trendovima u informatičkom društvu. Među govornicima koji su publici predstavili svoje uspešne projekte i iskustva bili su Nenad Basta – Country Manager kompanije Lenovo, koji je pokazao zašto je Lenovo prvi ne samo u regionu, već i širom sveta, Vladimir Prelovac – čovek koji spretno multitaskuje u tri startap kompanije, ali i dalje uspeva da putuje dva meseca godišnje, tim ljudi iz Microsoft Development Centra iz Srbije, Vukašin Stojkov – koji tvrdi da je sada najbolji trenutak u istoriji za pokretanje startapa, Nenad Božidarević – student završne godine Računarskog fakulteta koji je na slikovit način opisao put od studenta Univerziteta u Beogradu do budućeg zaposlenog u Facebook-u.
Događaj je imao i takmičarski deo gde se 8 timova od po 3 člana tokom 24 sata nadmetalo u kreiranju Windows 8 aplikacije na temu rešavanja problema iz okruženja. Tokom noći između subote i nedelje, raspoređeni u 8 različitih sala na Fakultetu organizacionih nauka, timovi su proveli dan i noć kreirajući pobedničku aplikaciju, uz mentorstvo stručnjaka iz Microsoft-a. Učesnici su zatim prezentovali svoja rešenja stručnom žiriju od pet članova, kada je jednoglasno odlučeno da je prvo mesto zaslužio tim ERROR 2D KNEE koji čine Boris Perović, Vladimir Dimić i Vlado Pajić, sa pobedničkom aplikacijom Good Times, koja rešava dilemu gde izaći. Drugo mesto pripalo je timu Tanja Vetrović Panković u sastavu Dušana Zdravkovića, Nenada Božidarevića i Nikole Stojiljkovića koji su se kroz svoju aplikaciju okrenuli problemu nezaposlenosti, dok su treće mesto osvojili Mladen Trišić, Nemanja Stančić i Petar Milovanović iz tima Mesečari sa aplikacijom Genus koja za predmet ima donaciju krvi. Članovi pobedničkog tima dobili su Windows 8 tablete kompanije Lenovo, dok su drugoplasirani i trećeplasirani timovi dobili Windows 8 Full Pro, odnosno Windows 8 Pro licence.
Učesnici konferencije su na jednom mestu videli primere uspešnih projekata koji će ih, nadamo se, inspirati da se sledeće godine nađu na mestu predavača, dok je Windows-ova prodavnica aplikacija dobila 8 novih aplikacija iz Srbije zahvaljujući izvanrednim mladim takmičarima.
Start Conference je organizovalo udruženje studenata informatike FONIS, pod pokroviteljstvom kompanije Lenovo, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, predstavništva Microsoft-a u Srbiji, Mobilne telefonije Srbije i Fakulteta organizacionih nauka.

Retrospektivu kompletnog događaja možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!