Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Šta boje govore o kompanijama?

Pokrećete kompaniju ili samo želite da promenite imidž već postojeće? Business Insider je istražio kako boje utiču na percepciju vaše kompanije. Crvenu boju koriste oni koji se žele pokazati kao moćna kompanija. Crvenu boju koriste Virgin Group i Coca-Cola koje su u grupi najvećih kompanija na svetu, a crvena je i zaštitni znak Christiana Louboutina.
Zelena boja je boja novca i zavisiti, ali u isto vreme simbolizuje i ekologiju. Zelena je atraktivna boja za kompanije koje žele da privuku mlade ljude koji podržavaju borbu za zdraviju okolinu. Upravo se Starbucks ponosi svojom odgovornošću prema okolini i zbog toga je simbol te kompanije sirena na zelenoj podlozi. Logičnost, mirnoća i komunikacija su ono što simbolizuja plava, ali je važno odabrati pravi ton kako kompanija ne bi delovala hladno i tako odbijala potencijalne klijente. Plavu boju kao svoj simbol koriste sve veće društvene mreže poput Facebooka, Twittera i LinkedIna.
Luksuz i kvaliteta vezuju se uz ljubičastu boju, ali s njom treba biti oprezan jer se često može povezati s neukusom i prevelikim kičem tako da ju je dobro kombinovati i s nekom drugom bojom. Ako niste sigurni da je ljubičasta boja koja će prezentovati luksuz vaše kompanije onda se radije odlučite za crnu koja je i simbol otmenosti i ekskluzivnosti. Crnu kao simbol najčešće koriste velike modne kuće poput Chanela.
Veliko žuto M je simbol McDonald’sa, a žuta simbolizuje prijeteljsko raspoloženje i zabavu, što ova kompanija i želi da poruči svojim potencijalnim klijentima. Osim toga, žuta je najvidljivija boja na dnevnom svetlu.
Ružičasta je simbol nežnosti i seksipila. Kompanijama poput Victoria’s Secreta ona je postala zašitni znak, a taj slavni proizvođač donjeg rublja ima i celu liniju proizvoda nazvanu Pink.
Čokolada je prvo što vam padne na pamet kad se setite smeđe, no ona uz to simbolizuje toplinu i sigurnost. Zbog toga je najčešće koriste kompanije poput kuriske službe UPS ili bezbednosnih kompanija.

Izvor: Kamatica

 

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!