today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Republika – festival kreativnosti, slobode i zabave od 18. do 20. jula

Festival Republika, svetski susret kreativaca koji oblikuju budućnost savremenog sveta održaće se od 18. do 20. jula u Rijeci. Ovo trodnevno okupljanje ugostiće neke od najkreativnijih i najuzbudljivijih umova današnjice i objediniti najbolje regionalne kreativne ideje. Među stotinu vodećih predavača iz sveta i regiona, naći će se predstavnici Googlea i Mozille, ali i gurui društevnih mreža, međunarodne zvezde internet aktivizma i socijalne prakse, vodeći IT preduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svetskih blogera.
U Rijeci će se predstaviti Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundation i aktivistkinja organizacije Creative Commons Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sistema, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail, kao i Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.
U sklopu Republike će se prvi put na jednom mestu predstaviti tri eminentna festivala koja se održavaju na tri različita kontinenta – Share (Beograd, Beirut), A MAZE. (Berlin, Johannesburg) i Pause (Melbourne), pojačani novim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo. Takođe, u Rijeci će se sresti sve relevantne organizacije, projekti i talentovani pojedinci iz regiona koji će zajednički postaviti platformu za dugoročno povezivanje, saradnju i razvoj novih inovativnih ideja i biznisa.
Republika će se odvijati na dve jedinstvene lokacije, zaštićenom spomeniku kulture u vlasništvu Grada Rijeke – brodu Galeb i bivšoj fabrici Rikard Benčić, koje će na ovaj način dobiti potpuno novu namenu. Brod sa čuvenom istorijom i stare industrijske hale tokom tri dana oživeće kroz predavanja, panele, radionice, filmske projekcije, izložbe, zabavni i muzički program i okupiti napredne mislioce sa svih strana sveta.
Republika je strateški projekt Grada Rijeke kojim se podstiču i predstavljaju lokalne kreativne industrije, pokreće revitalizacija bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić i predstavlja njegov ogromni potencijal u transformaciji Rijeke iz postindustrijskog u kreativni grad.
Pristupačna cena ulaznice, atraktivne lokacije, novi i alternativni način edukacije za mlade kreativce, čine Republiku jedinstvenim susretom aktivista i profesionalaca iz sveta i regiona, ali i uvek znatiželjnih kuturnih turista.
Ulaznice za Republiku po ceni od 30 eura uskoro će biti u prodaji. Za sve kreativne ljude koji žele biti deo Republike biće otvoren i konkurs za stipendije koje će uključivati smeštaj i ulaznicu. Broj stipendija biće ograničen, a više informacija o ulaznicama i stipendijama biće uskoro dostupno na web stranici festivala www.republika.io.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!