today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Promene na čelu Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija

Nakon dobijanja saglasnosti od Narodne banke Srbije, na čelo Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija stupio je Klaudio Ćezario. Funkciju predsednika Izvršnog odbora banke je preuzeo od Klausa Priveršeka koji je od decembra 2007. godine bio na čelu banke. Priveršek će svoju profesionalnu karijeru nastaviti na novoj poziciji u okviru Grupe.
Đani Franko Papa, koji je u UniCreditu zadužen za poslovanje banaka u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE), povodom imenovanja Klaudija Ćezarija izjavio je: „UniCredit Bank Srbija se izborila sa globalnom finansijskom krizom. Uzimajući u obzir da ekonomski oporavak teče polako, veoma sam zadovoljan što kormilo banke preuzima menadžer sa velikim iskustvom, kao što je Klaudio. Uveren sam da će on nastaviti da vodi banku putem uspeha, kao što je to činio Klaus Priveršek kome bih ovom prilikom želeo da se zahvalim za sva dostignuća.“
Klaudio Ćezario je svoje profesionalno iskustvo nadograđivao radom u nekoliko banaka u okviru UniCredita. Karijeru je započeo 1985. godine u „Banco di Sicilia“ u kojoj je sticao iskustvo u različitim oblastima, pre nego što je 1999. godine imenovan za direktora Komercijalnih strategija i Razvoja mreže & direktnih kanala. Sa ove pozicije je upravljao integracijom mreže velike konkurentske banke koja je kupljena 1998. godine, a istovremeno je bio zadužen za optimizaciju poslovanja ekspozitura i komunikaciju sa italijanskom Antimonopolskom komisijom. 2004. godine počinje da radi u okviru „Banca di Roma“, najpre kao direktor Planiranja i budžetiranja, da bi 2006. godine preuzeo poziciju direktora Planiranja i kontrole, zaduženog za upravljanje rizikom, finansije i interne rejting agencije, odgovoran CEO-u. Od novembra 2008. godine Klaudio je bio odgovoran za 15 banaka u okviru UniCredita, obavljajući funkciju direktora Strategije, planiranja i kontrole banaka u regionu CIE-e.
UniCredit Banka je članica UniCredit Grupe koja posluje u: Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Letoniji, Litvaniji, Kazahstanu, Kirgistanu, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!