today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Prolećna sezona na Novosadskom sajmu

Prolećna sezona na Novosadskom sajmu počinje 1. marta kulturno-umetničkim manifestacijama – Salonom knjiga i Izložbom umetnosti „Art Ekspo“, (koji se održavaju do 6. marta), kao i Sajmom obrazovanja „Putokazi“, koji će trajati tri dana kraće.
Ljubitelji knjiga imaće prilike da uživaju u prijatnom ambijentu Salona, u više od hiljadu novih naslova svih književnih žanrova, druženju sa domaćim književnicima u okviru književne manifestacije „Dani Laze Kostića“, interpretaciji pesnika na 3. evropskom „Facebook“ pesničkom festivalu i prvom Festivalu ilustracije knjige, koji se realizuju u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom. Sa druge strane, „Art Ekspo“ će proteći u znaku tri likovne izložbe na kojima će biti predstavljene umetničke zastave, sklulpture sa kolonije „Terra“ u Kikindi i slike sa likovnih kolonija u Vojvodini. Poseban doprinos svojim aktivnostima dali su ove godine bibliotekari koji će u petak (2. marta 2012.) imati svoj dan obeležen stručnim skupom u Kongresnom centru Novosadskog sajma, kao i Matica srpska, koja će na svom štandu osim književnih izdanja, imati postavku izložbe o Savi Tekeliji i Jovanu Hadžiću.Prema najavama izlagača, i ove godine većina naslova moći će da se kupi po nižim, sajamskim cenama.
Sajam obrazovanja „Putokazi“ i ove godine biće domaćin mnogobrojnim društvenim i privatnim obrazovnim institucijama koje će predstaviti nastavne programe i obrazovne porofile. Zainteresovani za visoko školovanje u inostranstvu imaće priliku da se upoznaju i sa mogućnostima studiranja u Austriji i Grčkoj.
Kao prateći sadržaj, prvi sajamski termin će obogatiti „Dani fantazije“ – takmičenje u društvenim igrama, koje u saradnji sa „Novosadskim sajmom“, organizuje Klub ljubitelja društvenih igara „Valhala“, koje će trajati od 1. do 6. marta u Kongresnom centru Novosadskog sajma, zatim takmičenje u bacanju papirnih aviona „Red Bull Papir Wings“ (3. marta) i takmičenje školskih bendova (2. marta).
Ulaz za studente, đake i bibliotekare biće besplatan.

Izvor: eKapija

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!