Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Prava potrošača izazov ili šansa za brend i kompaniju

Okrugli sto „Prava potrošača: izazov ili šansa za brend i kompaniju“ na kom su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine, proizvođači prehrambenih proizvoda, bele tehnike, trgovački lanci i teleoperater, kao i predstavnica udruženja potrošača održan je juče u hotelu Crowne Plaza, u organizaciji PR agencije Pristop.

Na okruglom stolu pružen je bolji uvid u ulogu države u obezbeđivanju ambijenta za poštovanje prava potrošača, ali i predstavljeni dobri primeri iz domaće poslovne prakse jednih od ključnih aktera u privrednom životu Srbije.

Tokom skupa panelisti Vera Vida predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS), generalna direktorka Gorenje Beograd Stanka Pejanović, regionalni direktor za razvoj IKEA kompanije za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić, direktorka proizvodnje kompanije Carnex Tamara Penjić, Dejan Ognjanović direktor funkcije za brigu o korisnicima Direkcije za privatne korisnike u Telekomu Srbija, kao i direktora sektora za BI i CRM u Mercator S Marijana Kristić naglasili su da ni jedno preduzeće u Srbiji ne može računati na dugoročni uspeh ukoliko u punoj meri ne poštuje prava potrošača i ne neguje partnerski odnos sa njima.

Koliko god je važno kupcima prodati neki proizvod ili uslugu, još je važnije da se potrošačima kroz dobru servisnu mrežu i postprodajne procese pruži sva neophodna pomoć, da bi oni bili zadovoljni, konstatovali su učesnici okruglog stola. Oni su istakli i da se u njihovim kompanijama permanentno prati stepen zadovoljstva klijenata, jer je to jedini ispravni način da se, posebno u uslovima fiskalne konsolidacije, dok traju mere štednje, poveća proizvodnja i udeo na tržištu i obezbedi održiv razvoj. Ukazano je i da bez zadovoljnih potrošača, domaće kompanije neće moći da računaju na bolje poslovne rezultate. Poštovanja osnovnih prava potrošača nije obaveza, već i odgovornost kompanija i način za izdvajanje od konkurencije i to je ono što razlikuje dobre od loših kompanija.

Istovremeno, učesnici okruglog stola izneli su i brojne primere dobre prakse, koji su nedvosmisleno pokazali da briga za potrošača i maksimalna zaštita njihovih prava na kraju rezultiraju većom prodajom i boljim finansijskim rezultatima. Dobra servisna usluga nakon prodaje nije trošak, već investicija, koja se isplati, jer doprinosi i jačanju brenda, složili su se učesnici okruglog stola.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!