today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Personalne promene u kompaniji Lenovo

Kompanija Lenovo najavila je danas imenovanje Đanfranka Lančija za višeg potpredsednika i predsednika kompanije Lenovo za region Evrope, Bliskog istoka i Azije (EMEA). Lanci, bivši generalni direktor i predsednik kompanije Acer, pomoći će nastavak brzog rasta poslovanja kompanije Lenovo širom regiona. Kao deo današnje najave, Lanči ističe planove koji će pozicionirati kompaniju Lenovo među prve tri računarske kompanija u regionu EMEA do 2013. godine.
„Prošla godina bila je haotična i nesigurnost je bila prisutna na tržištu računara za veliki broj kompanija, ali mi smo ostali dosledni svojoj strategiji – da štitimo i razvijamo svoje nasleđe THINK poslovanja, i da istovremeno osvajamo nova tržišta, u potrošačkom segmentu,” rekao je Lanči, čiji mandat predsednika za EMEA region zvanično počinje danas. „Visoko smo pozicionirani u Rusiji i Nemačkoj u potrošačkom segmentu i naša strategija za ovu godinu je predstavljanje IDEA potrošačkih proizvoda u mnogo više zemalja širom regiona EMEA.” Lanči je istakao da uspon tableta i pojava novih formi računara, kao što su moderni i tanki Ultrabook računari, stvaraju mnogo novih mogućnosti za Lenovo. „EMEA je strateški bitno tržište za nas. Moramo održati primat u oblasti komercijalnih računara s obzirom na to da smo broj jedan u svetu u oblasti komercijalnih računara, dok brzo širimo svoje prisustvo u potrošačkom i sektoru malih i srednjih preduzeća širom regiona. To će nam pomoći da ostvarimo 10 odsto tržišnog udela u 10 najnaprednijih zemalja EMEA regiona i realizujemo svoj dugoročni cilj i nađemo se među tri najuspešnije računarske kompanije u regionu EMEA.”
Imenovanje Đanfranka Lančija za predsednika Lenova za region EMEA od danas dogodilo se nakon reorganizacije kompanije, koje podrazumeva stvaranje četiri nove geografske teritorije – EMEA, APLA (područje Azija i Pacifika i Latinske Amerike), Kina i Severna Amerika. Reorganizacija će stvoriti efikasnije, naprednije i fokusiranije geografske teritorije koje mogu da primene „zaštiti i osvoji“ strategiju temeljnije i efikasnije širom sveta. Ova strategija omogućila je kompaniji Lenovo da „zaštiti” svoje osnovno poslovanje u Kini i stekne profit u globalnom komercijalnom segmentu, dok ulaže u „osvajački” rast na tržištima u razvoju u oblastima potrošačkih uređaja i mobilnog interneta. Kao rezultat ove strategije, kompanija Lenovo je proizvođač računara sa najbržim rastom tokom devet uzastopnih kvartala , dok je na širem tržištu zabeležila rast u periodu od 11 uzastopnih kvartala. Kompanija, koja je već u prednosti u odnosu na svoju konkurenciju na tržištima u razvoju, nedavno je objavila svoju zaradu u trećem kvartalu, ostvarujući rekordan globalni tržišni udeo (14 odsto), rekordan profit, dobitke u praktično svakom regionu i proizvodnom segmentu i fantastičnu novu paletu proizvoda koja odgovara potrebama PC-Plus generacije.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!