today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Nestle će izvoziti sladoled u EU

Potpredsednik prehrambrene kompanije Nestle Loran Freks izjavio je da Nestle planira investicije u dve svoje fabrike u Srbiji i izvoz proizvoda iz Srbije na tržište Evropske Unije.
„Srpsko tržište je od strateške važnosti, što potvrđuju i planovi da ulažemo u razvoj postojećih proizvoda, kao i u proizvodnju Nestle brendova koji se trenutno uvoze u Srbiju“, kazao je Freks prilikom posete Beogradu. Kako se navodi u saopštenju Nestlea, Freks je u razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem istakao da je kompanija Nestle prepoznala potencijal srpske privrede, naročito u prehrambenom sektoru. Kako je dodao Freks, na to ukazuju i investicije u Srbiji, uključujući i nedavno preuzimanje Centroproizvoda iz Surčina.
„Početak izvoza sladoleda na tržište Evropske unije dokazuje konkurentnost Nestleovih fabrika u Srbiji, a isti model planiramo da primenimo i na proizvode iz fabrike u Surčinu“, kazao je Freks i dodao da Nestle planira jačanje saradnje sa lokalnim dobavljačima.
Potpredsednik Nestlea i direktor za Evropu Loran Freks tokom poseta Srbiji obišao je i Nestelovu fabriku sladoleda u Staroj Pazovi i pogone Centroproizvoda, koji je švajcarska prehrambena kompanija zvanično preuzela u decembru 2011. Nestle je najeveća svetska prehrambena kompanija, koja ima oko 280 hiljada zaposlenih, od čega 950 ljudi zapošljava u jadranskom regionu, koji obuhvata i Srbiju.
Kompanija Nestle je u 2010. godini imala prihod od prodaje od 110 milijardi švajcarskih franaka.

Izvor: Beta

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

4,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!