today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Nakon Juge i trajni — stiglo je Varteksovo proleće!

Agencija Señor i modna kuća Varteks pokrenuli su kampanju za prolećnu kolekciju.

Varteks je hrvatski modni brand sa dugom tradicijom proizvodnje komada visoke kvalitete materijala i izrade. Uz svoje kolekcije, on proizvodi i odeću za druga, svetski poznata imena poput Huga Bossa sa kojim surađuje preko 20 godina. Ali ako, uz svu priznatu kvalitetu i cenjeno umeće šivanja, pitate prosečnog kupca šta misli o Varteksu, dobićete odgovor da — ne misli.

Iako su upoznati sa brendom i prepoznaju njegov kvalitet, kupci ga se jednostavno ne sete pri kupovini odeće. I kad razmišljaju o Varteksu, uglavnom ga doživljavaju konzervativnim ili kao brend sa kvalitetnom odećom za posebne prilike. Kako kupcima promeniti percepciju i podstaknuti ih da uzmu Varteks u obzir u idućoj kupovini i kada se ne radi o prilikama poput krizme ili krštenja?

VARTEKSOVO PROLEĆE
Kažu da imaš jednu priliku za ostaviti prvi utisak. Kako onda predstaviti novi utisak brenda koji postoji od 1918.? Svašta se u međuvremenu događalo, a poslednji val osveženja u ovu modnu kuću došao je sa novom kreativnom direktorkom Martinom Vrdoljak Ranilović koja je, ne odstupajući od kvalitete i brend identiteta, klasičnom dizajnu dodala dah suvremenosti.

Varteksova SS22 kolekcija sadrži denim u novim oblicima, formalna odela u fluorescentnim bojama i netipičnim krojevima, nasleđe Varteksa u modernoj interpretaciji i druge novitete. Kad se poznatom kvalitetu doda novi twist, ovaj tekstilni div zasigurno će biti (ponovno) otkriće ljubiteljima mode.

„Varteks želi komunicirati s ljudima, on započinje priču – puštajući svojim korisnicima da je dovrše na način koji će odraziti njihov stil, pokazati njihove snove i put kojim žele kročiti“, kaže Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorica, Varteksa.

Uz savremenost u kolekciji vreme je i za savremenost u komunikaciji. Svesni postojeće percepcije, Señorovci su je iskoristili je kao polazišnu tačku za razgovor o novoj eri brenda koja će zaintrigirati stare i privući nove generacije da — otkriju Varteks. Za takvo nešto potrebna je bila i hrabrost klijenta, uz postavku kako je jedino iskrenom i relevantnom komunikacijom moguće ostvariti jednako takvu poveznicu s publikom.

Kampanja je započela teaser porukama na billboardima, inspirisanih intervjuima s targetom, koje su odražavale ključne probleme u percepciji brenda. U reveal fazi te su poruke prelepljene vizualima koji otkrivaju novi Varteks — fotografijama modela u statement komadima iz nove kolekcije — samopouzdanim odgovorom na postojeću percepciju i poziv na preispitivanje te percepcije. Stilizovani kadrovi u odvažnim kombinacijama demantiraju staro i pozivaju na otkrivanje novog.

Promena nikad ne bi trebala biti samo u izlogu, ona mora biti sistemska – vidljiva u svim elementima projekta. Zato su Señorovci za fotografa odabrali mladu nadu Denisa Butorca, a u spotovima uključili autorsku pesmu nagrađivane muzičarke Dunje Ercegović (Bad Daughter) — da kampanja zaista bude svetska, a naša. I tu je Señoru bilo, kao i za odeću i kampanju, važno pokazati kako Varteks može parirati brendovima s puno većim budžetima. Sad konačno možemo podržati domaći proizvod, ne samo zato što je domaći, nego zato što je odličan.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!