Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Najavljena kontrola oglasnih poruka o sniženjima

Tržišna inspekcija Srbije će obaviti kontrolu verodostojnosti oglasnih poruka za avgustovska i septembarska sniženja cena, koja će trajati do kraja septembra, najavilo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija. U saopstenju se ističe da će poseban naglasak biti na proveri da li se zaista radi o rasprodajama školskog pribora i opreme za školu, uključujući odeću i obuću za decu.
Ističe se da je na terenu uočeno, a i da su od građana dobijene informacije da pojedine firme zloupotrebljavaju oglasne poruke (oglašavanje rasprodaja, sniženja i drugih prodajnih podsticaja) samo radi povećanja prometa, a ne zato što sniženje zaista postoji.
To je, kako se navodi, protivno odredbama Zakona o trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o oglašavanju i ima negativne posledice za potrošače i konkurenciju na tržištu. U svim slučajevima u kojima se utvrdi neistinita, nepotpuna ili prevarna oglasna poruka, kojom se potrošač dovodi u zabludu, inspektori će zabraniti takvo oglašavanje, naložiti usaglašavanje oglasne poruke sa zakonskim odredbama i podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
Kontrole će, kako se navodi, započeti u sedištima velikih trgovinskih lanaca, prodavnicama za školski pribor i opremu za đake, kao i u specijalizovanim prodavnicama odeće i obuće.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!