Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Najavljena kontrola oglasnih poruka o sniženjima

Tržišna inspekcija Srbije će obaviti kontrolu verodostojnosti oglasnih poruka za avgustovska i septembarska sniženja cena, koja će trajati do kraja septembra, najavilo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija. U saopstenju se ističe da će poseban naglasak biti na proveri da li se zaista radi o rasprodajama školskog pribora i opreme za školu, uključujući odeću i obuću za decu.
Ističe se da je na terenu uočeno, a i da su od građana dobijene informacije da pojedine firme zloupotrebljavaju oglasne poruke (oglašavanje rasprodaja, sniženja i drugih prodajnih podsticaja) samo radi povećanja prometa, a ne zato što sniženje zaista postoji.
To je, kako se navodi, protivno odredbama Zakona o trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o oglašavanju i ima negativne posledice za potrošače i konkurenciju na tržištu. U svim slučajevima u kojima se utvrdi neistinita, nepotpuna ili prevarna oglasna poruka, kojom se potrošač dovodi u zabludu, inspektori će zabraniti takvo oglašavanje, naložiti usaglašavanje oglasne poruke sa zakonskim odredbama i podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
Kontrole će, kako se navodi, započeti u sedištima velikih trgovinskih lanaca, prodavnicama za školski pribor i opremu za đake, kao i u specijalizovanim prodavnicama odeće i obuće.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!