Mobilna aplikacija u borbi za pismenost

REGION – Vlasnici Android mobilnog uređaja pogledaju ekran svog telefona u proseku i do 150 puta dnevno. Istovremeno, stalni je izazov kako u svakodnevnom životu svesti pravopisne i gramatičke greške u pisanju hrvatskog jezika na minimum.

Zato je A1 Hrvatska lansirala novu mobilnu aplikaciju A1 Lappsus kako bi naviku čestog proveravanja ekrana mobilnog uređaja pretvorila u priliku za ispravnu primenu hrvatskog jezika. Aplikacija je nastala u saradnji sa Markom Alerićem, vandrednim profesorom s Odseka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Prilikom svakog trećeg otključavanja ekeana aplikacija postavlja pravopisno pitanje sa dva moguća odgovora, a za svaki tačan odgovor korisniku poklanja dodatne megabajte. Nagrađujući tačne odgovore, korisnici A1 aplikacije tako mogu osvojiti do 1 GB mesečno.

Baza od 500 gramatičkih i pravopisnih pitanja unutar aplikacije neprestano se nadopunjava i osvežava, a iako namenjena mlađoj populaciji, može biti korisna svima. Aplikacija je dostupna i besplatna za sve korisnike Android sistema na Google Play.

Više informacija pročitajte ovde.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari