Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Mladost i talenat nagrađeni po peti put

U beogradskom Kulturnom centru Grad danas su dodeljene nagrade pobednicima petog konkursa Erste Banke Klub 27. NagraĎeno je 17 mladih ljudi ukupnim fondom od skoro milion i po dinara. “Uvidom u biografije i dostignuća kandidata za nagradu ovog konkursa, koji su još uvek biološki u procesu razvoja, iz godine u godinu ostajem sve više zatečen pa čak i potresen na kakvom neotkrivenom blagu leži ova siromašna sredina i kakav ljudski potencijal stasava u senci površne razbibrige”, izjavio je Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, objašnjavajući svoje impresije o konkursu.
Žiri je dodelio glavne nagrade najuspešnijima u kategorijama prirodnih i društvenih nauka, kao i dve nagrade u kategoriji umetnosti, u okviru koje se od ove godina nagraĎuju najbolji iz scenske, kao i iz oblasti vizuelne umetnosti. Javnim glasanjem odabrano je još 13 dobitnika, po četvoro iz kategorija prirodnih nauka i umetnosti, dok je iz oblasti društvenih nauka nagraĎeno pet kandidata, budući da je dvoje finalista dobilo identičan broj glasova javnosti. Klub 27 nastavlja tradiciju koju neguje već pet godina, a to je da okuplja mlade i talentovane ljude koji postižu vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave i daje im zasluženu javnu afirmaciju.
„Već pet godina okupljamo mlade talentovane ljude i pokazujemo da se njihov trud ceni. Za nas je ovogodišnja dodela nagrada posebno značajna jer smo odlučili da stavimo još veći akcenat na osnovnu ideju koju ovaj konkurs i njegovi članovi neguju. Zbog toga ćemo od narednog ciklusa konkurs preimenovati u SUPER STE”, izjavila je izvršna direktorka u Erste Banci Andrea Brbaklić.
Slobodan Milovanović, Aksentije Ivanović, Dejan Mitrović i Ivana Janjić osvojili su glavne nagrade žirija i pripalo im je po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Slobodan Milovanović je student primenjene matematike na master programu Kraljevskog tehničkog instituta u Stokholmu i TU Berlin, a posebno je ponosan na to što je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu kao student generacije. U kategoriji društvenih nauka, nagraĎena je Ivana koja je istovremeno osvojila i najviše glasova javnosti. Ona je studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dobitnica prestižnih meĎunarodnih nagrada i priznanja. Dejan se bavi dizajnom, brendingom, fotografijom, filmom i drugim sferama umetnosti, a pored toga tečno govori pet jezika. Aksentije pohaĎa školu za srednje specijalno obrazovanje “Veselin Nikolić” u Kruševcu, i poseduje izuzetan talenat za glumu. Član je sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, sa kojim je učestvovao na mnogim takmičenjima i osvojio mnoštvo nagrada.
“Ministarstvo omladine i sporta, u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade u kojoj je prepoznata važnost podsticanja i vrednovanja izuzetnih ispoljavanja i postignuća mladih u različitim oblastima podržava aktivnosti kojima se afirmišu talentovani mladi kako bi bili aktivniji u svim sferama društvenog života. Projekat Erste Banke “Klub 27“, kojim se šalje poruka mladima da se obrazovanje, rad i postignuća isplate u skladu je sa principima Strategije za mlade i načelima Zakona o mladima koji govore o aktivnom učešću mladih u društvu, solidarnosti, saradnji, i doživotnom učenju i zato ga kontinuirano podržavamo i učestvujemo u istom. Pogrami poput ovog dobar su primer kako komercijalni sektor može da doprinese stvaranju podsticajnog okruženja za mlade u Srbiji“, izjavila je Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević.
Ove godine pristiglo je više od 250 prijava. Predstavljanje kandidata i glasanje na Internetu obavljeni su na portalu SUPERSTE.NET Erste Banke, čiji je cilj da okupi kreativne i talentovane ljude i omogući im da se meĎusobno upoznaju i razmene iskustva.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!