Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Mladost i talenat nagrađeni po peti put

U beogradskom Kulturnom centru Grad danas su dodeljene nagrade pobednicima petog konkursa Erste Banke Klub 27. NagraĎeno je 17 mladih ljudi ukupnim fondom od skoro milion i po dinara. “Uvidom u biografije i dostignuća kandidata za nagradu ovog konkursa, koji su još uvek biološki u procesu razvoja, iz godine u godinu ostajem sve više zatečen pa čak i potresen na kakvom neotkrivenom blagu leži ova siromašna sredina i kakav ljudski potencijal stasava u senci površne razbibrige”, izjavio je Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, objašnjavajući svoje impresije o konkursu.
Žiri je dodelio glavne nagrade najuspešnijima u kategorijama prirodnih i društvenih nauka, kao i dve nagrade u kategoriji umetnosti, u okviru koje se od ove godina nagraĎuju najbolji iz scenske, kao i iz oblasti vizuelne umetnosti. Javnim glasanjem odabrano je još 13 dobitnika, po četvoro iz kategorija prirodnih nauka i umetnosti, dok je iz oblasti društvenih nauka nagraĎeno pet kandidata, budući da je dvoje finalista dobilo identičan broj glasova javnosti. Klub 27 nastavlja tradiciju koju neguje već pet godina, a to je da okuplja mlade i talentovane ljude koji postižu vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave i daje im zasluženu javnu afirmaciju.
„Već pet godina okupljamo mlade talentovane ljude i pokazujemo da se njihov trud ceni. Za nas je ovogodišnja dodela nagrada posebno značajna jer smo odlučili da stavimo još veći akcenat na osnovnu ideju koju ovaj konkurs i njegovi članovi neguju. Zbog toga ćemo od narednog ciklusa konkurs preimenovati u SUPER STE”, izjavila je izvršna direktorka u Erste Banci Andrea Brbaklić.
Slobodan Milovanović, Aksentije Ivanović, Dejan Mitrović i Ivana Janjić osvojili su glavne nagrade žirija i pripalo im je po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Slobodan Milovanović je student primenjene matematike na master programu Kraljevskog tehničkog instituta u Stokholmu i TU Berlin, a posebno je ponosan na to što je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu kao student generacije. U kategoriji društvenih nauka, nagraĎena je Ivana koja je istovremeno osvojila i najviše glasova javnosti. Ona je studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dobitnica prestižnih meĎunarodnih nagrada i priznanja. Dejan se bavi dizajnom, brendingom, fotografijom, filmom i drugim sferama umetnosti, a pored toga tečno govori pet jezika. Aksentije pohaĎa školu za srednje specijalno obrazovanje “Veselin Nikolić” u Kruševcu, i poseduje izuzetan talenat za glumu. Član je sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, sa kojim je učestvovao na mnogim takmičenjima i osvojio mnoštvo nagrada.
“Ministarstvo omladine i sporta, u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade u kojoj je prepoznata važnost podsticanja i vrednovanja izuzetnih ispoljavanja i postignuća mladih u različitim oblastima podržava aktivnosti kojima se afirmišu talentovani mladi kako bi bili aktivniji u svim sferama društvenog života. Projekat Erste Banke “Klub 27“, kojim se šalje poruka mladima da se obrazovanje, rad i postignuća isplate u skladu je sa principima Strategije za mlade i načelima Zakona o mladima koji govore o aktivnom učešću mladih u društvu, solidarnosti, saradnji, i doživotnom učenju i zato ga kontinuirano podržavamo i učestvujemo u istom. Pogrami poput ovog dobar su primer kako komercijalni sektor može da doprinese stvaranju podsticajnog okruženja za mlade u Srbiji“, izjavila je Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević.
Ove godine pristiglo je više od 250 prijava. Predstavljanje kandidata i glasanje na Internetu obavljeni su na portalu SUPERSTE.NET Erste Banke, čiji je cilj da okupi kreativne i talentovane ljude i omogući im da se meĎusobno upoznaju i razmene iskustva.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!