Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Merkator ponovo na prodaju

Slovenački trgovinski lanac Merkator ponovo će biti ponuđen na prodaju, a kao najozbiljniji kupac opet se pominje hrvatski Agrokor, pišu slovenački mediji. Prema navodima medija, većinski paket akcija zajednički će ponuditi vlasnici Merkatora među kojima su pivare Laško i Union i mineralna voda Radenska kao i nekoliko slovenačkih banaka među kojima i Nova ljubljanska banka i mariborska komercijalna banka (NKBM).
Cena po kojoj će akcije biti ponuđene na prodaju do sada nije objavljena, a trenutna cena Merkatorovih akcija na berzi je 120 evra. Najozbiljniji kupac u ovogodišnjem prvom pokušaju prodaje Merkatora bio je hrvatski Agrokor, koji je tada bio spreman da plati 221 evro za akciju, a pokušaj prodaje je propao nakon burnih događaja sa političkom konotacijom. Za sada je sigurno da Agrkor, ako se ponovo pojavi kao potencijalni kupac, neće ponuditi istu cenu za akciju, već bitno manju.
Vlasnici žele da prodaju Merkator kako bi sa prodajom pokrili dugove banaka i preduzeća. Trgovinski lanac Merkator osim u Sloveniji i Srbiji posluje i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.

Izvor: RTS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!