Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Mercedes-Benz omiljen automobilski brend na društvenim mrežama

Može se reći da Mercedes-Benz ima najaktivnije fanove, s obzirom na više od 12 miliona aktivnih korisnika na Facebooku u drugom tromesečju 2014. godine.
Studija, koju je nedavno sprovela kompanija Social Bakers, najpoznatija po ispitivanjima tržišta koja se fokusiraju na društvene mreže, pokazala je da je uz nešto manje od dva miliona novih fanova ovaj prvoklasni brend iz Štutgarta među najbolja 4 brenda automobila kada je reč o rastu u sferi društvenih mreža. To se ogleda u činjenici da je zajednica koju čine obožavaoci ove marke premašila 15 miliona u julu.
Novi ključni pokazatelj koji beleži Social Bakers, a to je broj aktivnosti na hiljadu fanova, stavlja Mercedes-Benz na drugo mesto među automobilskim brendovima na osnovu ostvarenog rezultata od 896 aktivnosti. Ista situacija je u Srbiji gde je Mercedes-Benz Facebook stranica sa više od 83 hiljade pratilaca zauzima ubedljivo prvo mesto u automobilskoj industriji, dok smart Srbija stranica ima više od 11 hiljada pratilaca.
mercedes U nedavno sprovedenoj Social Bakersovoj studiji, Mercedes-Benz zauzima drugo mesto na rang-listi za period od aprila do jula 2014. na osnovu koje se upoređuju svi brendovi globalno u pogledu interakcije koja se ostvaruje sa njihovim obožavaocima na Facebook-u. Samo su ljubitelji američke TV kuće Dicovcery imali više lajkova, šerova i komentara. Iz kompanije Social Bakers prvi put su uveli novi pokazatelj. Aktivnost velikih i malih zajednica koje čine pratioci sada se može neposredno uporediti na osnovu „broja ostvarenih aktivnosti na hiljadu pratioca“.
Takođe u julu 2014, kanal Mercedes-Benza na Instagramu dobio je svog milionitog pratioca. Ovu foto platformu u ime Mercedes-Benza vode fotografi i blogeri čija su tema automobili. Princip „od obožavalaca (profesionalaca) obožavaocima“ prihvaćen je od strane zajednice: svakog meseca na nalogu Mercedes-Benza na Instagramu zabeleži se oko pet miliona aktivnosti. Kako bi obeležio uspeh od milion okupljenih pratilaca, mladi Indijac Amšu Čuki, vizuelni i multimedijalni umetnik, stvarao je za obožavaoce.

Izvor: PR Star Import

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!