Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

In memoriam omaž Ivi Laurenčiću

Makedonski mediji su sa velikim interesovanjem preneli najavu o In memoriam omažu nedavno preminulom filmskom i pozorišnom režiseru i propagandisti Ivi Laurenčiću. Pored saradnika i prijatelja iz Srbije, nekoliko desetina njegovih poštovalaca iz Makedonije prisustvovaće projekciji njegovih dela u sali “Dinko Tucaković” u Muzeju jugoslovenske kinoteke u petak 27. septembra u 21 čas.
Biće emitovana 4 dela Laurenčića iz njegove jugoslovenske faze: “U vremenu za večnost”, “Beograd na dve reke” i “Beograd – kulturno istoriski ispomenici” iz 1987. godine i “1.000 kamenih brodova” iz 1983. godine, svojevrsno antologijsko delo koje je osamdesetih godina prošlog veka otkupilo gotovo 150 televiziskih kuća u svetu.
Ivo Laurenčić je studirao režiju na Filmskoj akademiji u Beogradu, gradu u kojem je dobio i prvi posao i to, ni manje ni više, nego u Titovoj fotolaboratoriji. Kratko nakon toga prelazi u Televiziju Beograd gde ga je pozvao poznati televizijski režiser Radivoje Lola Đukić. Nakon četiri-pet godina imenovan je za direktora produkcije Drugog programa RTV Beograd, a zatim, prelazi u slobodne filmske umetnike, orijentisan ka marketingu i promociji turizma. Između ostalog radio je i na projektima “Petrijin venac“, “Majstori, majstori“, “Sivi dom“.
Ivo Laurenčić je poslednjih 15-tak godina živeo i radio u Makedoniji, gde je postao svojevrsni pionir marketinga i adevertajzing “guru”. Pokrenuo je i razvio makedonsku reklamnu industriju, stvarajući brendove koji i danas dominiraju tržištem. Važio je za čoveka za koga nema nemogućih projekata. Deo njih je kultna pozorišna predstava “Siroti mal hrčci”, humoristička televizijska serija (16 jednočasovnih epizoda), “Od danas za sutra”, promotivni film “Dan u Makedoniji”, knjiga o političkom marketingu “Pronađi glas!”. Za kampanju za promociju i očuvanje ćiriličnog pisma “Dok pišeš ćirilicom, postojiš” dobio je nagradu FESTA u Hrvatskoj. Dobitnik je više od 50 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja. Za inventivan rad u srpskoj i jugoslovenskoj propagandi nagrađen je nagradom UEPS-a za životno delo, kao i nagradom za životno delo iz oblasti advertajzinga u Makedoniji.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!