Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

McDonald’s tužen zbog diskriminacije Roma

Kancelarija za zaštitu ravnopravnosti podnela je tužbu protiv multinacionalne kompanije McDonald’s u Srbiji zbog diskriminacije Roma. Priča o malim Romima iz Novog Sada koji su hteli da jedu u McDonald’su ali im nije dozvoljeno da udju u restoran istog dana dospela je u medije, ta kompanija najavila je brzu istragu i kažnjavanje odgovornih, dok je lično ministar policije Ivica Dačić naredio da se ispita slučaj. Iako je prošlo više od tri nedelje od tog dogadjaja rezultata još nema.
Prve konkretne korake preduzela je Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, koja je izjavila za RSE da je odlučila da predmet preda sudu jer je reč o strateški važnom slučaju. „Prvenstveno zbog toga što je diskriminacija Roma u pružanju usluga nešto što, na žalost, nije retka pojava. I nadamo se da će presudom koju će sud doneti biti poslata jasna poruka svim pružaocima javnih usluga da se diskriminacija neće tolerisati.“ Tužba protiv McDonadsa podneta je Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
Desanka Landauer, marketing menadžer firme McDonalds Srbija, rekla je za RSE da je ta kompanija iznenadjena činjenicom da je o tužbi obaveštena iz medija, a ne od nadležnih institucija. Landauer kaže da je utisak McDonaldsa da je unapred osudjen bez ikakvog povoda, jer se ta kompanija oduvek bori protiv bilo kog vida diskriminacije. „Mi u Srbiji poslujemo 25 godina i do sada nikada nismo imali pritužbe ove vrste. Zaista poštujemo prava svih manjina, deo smo projekata integracije i inkluzije, više desetina ljudi iz zajednice etničkih manjina zaposleno je u našim restoranima i oni su deo naše velike porodice. Kod nas radi i više od dvadeset pripadnika romske populacije. Tako da se ni na koji način ne može sugerisati da je McDonald’s zatvoren za bilo koga“, dodala je Desanka Landauer.

Više informacija na sajtu Radija Slobodna Evropa.

Autor: Zoran Glavonjić

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!