Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Marketing je jedan od najvažnijih elemenata uspešnog poslovanja kompanije!

Povodom konkursa Mark Awards (powered by PepsiCo), a kako bi dodatno promovisali njihove potencijale i uspehe, uradili smo seriju intervjua sa nominovanima za ova prestižna priznanja. Danas, za naš portal, govori Jelena Ivanović, Head of Marketing, Đak.

U kojoj meri danas marketinške aktivnosti utiču na ukupne poslovne rezultate kompanije?
Marketing je jedan od najvažnijih elemenata uspešnog poslovanja kompanije. Aktivnosti marketinga utiču na poslovne rezultate, prodajne aktivnosti, ali i reputaciju i ugled kompanije. Jednostavno, u srcu svih poslovnih koraka i tržišnog nastupa kompanije nalazi se Marketing.

U današnjem svetu marketing ima značajan uticaj ne samo na poslovanje kompanija, nego i na sve nas, na način na koji se ponašamo i razmišljamo. Marketing utiče na naše navike pa i na način na koji trošimo svoj novac. Na primer, globalna pandemija Covid-19 značajno je uticala na sve segmente poslovanja kompanija, uzrokujući pojavu novih trendova, ali i ubrzavanje postojećih koji fokusiraju digitalizaciju poslovnih procesa. Nove tendencije naročito su uočljive u domenu digitalnog poslovanja s obzirom da su, usled brojnih restrikcija privrednih aktivnosti, kompanije svoj opstanak na tržištu potražile u implementaciji digitalnih tehnologija. U skladu sa tim, marketing budžeti su preusmeravani u digitalni marketing, odnosno osnaživanje online kanala komunikacije. Kompanije su se fokusirale na ulaganja u SEO, razvoj i unapređenja e-commerce platformi, display advertajzing, influenser marketing, employer brending i sl.

Koliko je za marketing stručnjake teško vođenje nekoliko tržišta istovremeno?
Pre bih rekla da nije jednostavno i zahteva veliku organizovanost i odgovornost. Naime, u okviru svoje pozicije zadužena sam za realizaciju marketinških projekata, ne samo za Srbiju, već i u tri zemlje iz regiona: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija. Da biste to postigli, od neprocenjivog je značaja da budete dobro organizovani i da dobro upravljate vremenom i projektima. Kroz praksu sam shvatila da je veoma važan aspekt vođenja marketinga za više tržišta – komunikacija i kohezija sa kolegama – ne samo u marketing timu, nego i sa kolegama iz drugih sektora. Nastojim da zajedno identifikujemo i uvažimo specifičnosti pojedinačnih tržišta i da radimo kao zajednica, često i kao porodica. Smatram da svaki zaposleni igra važnu ulogu u realizaciji projekata, da je pravilna komunikacija ključna i da svaki zaposleni u timu treba da učestvuje u donošenju odluka.

Šta danas znači biti REMARKABLE stručnjak?
REMARKABLE stručnjak je neko ko pravi pozitivnu razliku za kompaniju. On treba da inspiriše svoj tim i podstiče razvoj. Biti REMARKABLE stručnjak znači, osećati konstantnu “glad” za učenjem i unapređenjem, ali i biti primećen zbog svojih veština i efikasnosti. REMARKABLE stručnjak bi trebao da pored ekpertize poseduje i druge važne kvalitete kao što su poštenje, integritet, hrabrost i posvećenost.

Na koji uspeh u karijeri ste najponosniji?
Na svaki, jer se nijedan, iako tako može da deluje, nije desio preko noći i svaki je predstavljao izazov za onaj naredni. Iza svakog uspeha se krije disciplina, mnogo odricanja, upornosti, vežbe, planiranja, borbe sa samim sobom i okolinom. Važan uspeh u karijeri je i biti zadovoljan sobom, jer ma šta radili i gde god bili važno je da se osećate dobro u “svojoj koži”. Da biste to postigli, vaša želja za uspehom mora biti veća od vašeg straha da ne uspete.

Spisak svih nominovanih dostupan je na sajtu mark-awards.rs

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!