Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Leskovački ajvar postao zaštićeni domaći brend

Leskovački domaći ajvar dobio je serifikat o Međunarodnoj registraciji imena porekla proizvoda od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) 5. aprila 2012. godine u skladu sa pravilom 7. Lisabonskog ugovora.
„Uspeli smo da za praktično nešto više od mesec dana dobijemo ovo veliko priznanje Svetske oragnizacije – biroa za intelektualnu svojinu za naš proizvod Leskovački domaći ajvar“, nevodi se u saopštenju proizvođača.
Leskovački domaći ajvar je treći proizvod iz Srbije koji je registrovan na ovaj način, a registracija važi za 28 zemalja potpisnica Lisabonskog aranžmana od kojih je sedam zemalja članica Evropske unije kao što su Italija, Francuska, Mađarska, Češka, Portugal, Slovačka. Zemlje na koje se aranžman primenjuje kostituisale su Posebnu uniju u okviru Unije za zaštitu industrijske svojine. One preuzimaju na sebe da na svojoj teritoriji, u skladu sa uslovima ovog aranžmana štite oznake geografskog porekla proizvoda drugih zemalja.
Dobijanjem ovakvog sertifikata Svetske organizacije za intelektualnu svojinu proizvođači su dobili značajno marketinško sredsto u daljoj prodaji svog proizvoda i nastupa na tržištu. Prednosti se ogledaju uglavnom u tome što niko osim proizvođača sa područja Leskovca – Jablaničkog okruga, neće moći da prodaje ajvar pod tim imenom – a svima je poznato da je bilo slučajeva.
Proizvođači se nadaju većoj prodaji u inostranstvu, dobijanjem sertifikata postiže se i bolja promocija proizvoda, a preko proizvoda i područja tj. Leskovca i Jablaničkog okruga. Proizvod će sa ovom zaštitom sigurno biti cenjeniji u celom svetu, i imati jednu snažnu podlogu za bolji plasman u inostranstvu, naročito što iza njega stoji sertifikat Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!