Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Lansirana prva nacionalna platforma CSR Indeks

Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje lansirali su prvu nacionalnu platformu za ocenu društvene odgovornosti kompanija – CSR Indeks. U pitanju je online platforma koju će kompanije koristiti za evaluaciju svojih društveno odgovornih praksi, prema unapred definisanim pokazateljima. CSR Indeks je razvijen s ciljem da se prepoznaju, nagrade i promovišu dobre prakse odgovornog poslovanja u Srbiji.

Prvi ciklus indeksiranja biće otvoren za kompanije od marta 2016. godine. Za kompanije će predstavljati priliku da se nađu na prvoj nacionalnoj listi društveno odgovornih kompanija, dobiju sveobuhvatan izveštaj o stanju društvene odgovornosti u svojoj kompaniji i doprinesu stvaranju prve nacionalne statistike koja ukazuje na vezu odgovornog poslovanja sa ekonomskim performansima. Prikupljeni podaci treba da pokažu da je odgovorno poslovanje u bliskoj vezi sa uspehom u poslovanju i tako podstaknu još više kompanija da se pridruže CSR zajednici. Najbolje rangiranim kompanijama u svakoj kategoriji biće dodeljena posebna priznanja na promociji rezultata CSR indeksa u decembru 2016., dok će kompanije koje ostvare više od 70% kriterijuma indeksa biti javno navedene kao društveno odgovorne.

Kako bi upoznali kompanije sa korišćenjem CSR Indeksa, Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pokrenuli su niz radionica za kompanije. Sesija organizovana u Beogradu, 29. januara bila je prva u nizu od ukupno pet sesija koje će se održati širom Srbije u partnerstvu sa drugim biznis asocijacijama.

„Za kompanije koje već izveštavaju o CSR-u, korišćenje indeksa će biti lakše. Međutim, svesni smo da ovakvo sveobuhvatno izveštavanje za neke kompanije može da bude i teško. Zbog toga ćemo organizovati nekoliko info sesija, kako bismo kompanije upoznali sa metodologijom pre nego što odluče da se prijave za Indeks. S druge strane, verujem da je ovo sjajan alat za CSR početnike i izvrsna prilika da dobiju povratne informacije o tome kako se rangiraju CSR performanse njihovih kompanija“, rekao je Neven Marinović iz Smart kolektiva.

CSR indeks je razvijen pod pokroviteljstvom projekta „Ka održivijem i inovativnijem civilnom društvu u Srbiji“, pokrenutim u januaru 2014. koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekat sarađuje sa biznis zajednicom kako bi se povećala saradnja sa organizacijama civilnog društva i promovisali mehanizmi filantropije i društveno odgovornog poslovanja.

Za više informacija o CSR indeksu posetite csr-index.rs

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!