Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Koji uređaji će izumreti 2013?

CD-ROM i radio-aparati su uređaji koji će najverovatnije izumreti ove godine, odlučeno je na glasanju „Gadget Graveyard” (Groblje gedžeta) sprovedenom na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu početkom januara. Foto-aparati i dekstop kompujteri su izbegli slično „proročanstvo”, uprkos sve većoj popularnosti smartfona i tableta.
Više od 1.700 ljudi -članova Instututa za elektronske inženjere, inženjera, studenata mašinstva i učesnika na CES-u – glasalo je u anketi o tome koji će uređaj najverovatnije da izumre ove godine. Učesnike je na glasanje pozivao „duh” Tomasa Edisona u vidu holograma.
Trideset godina stara tehnologija CD-ROMa dobila je 75% glasova, što i nije iznenađenje s obzirom na to da mu odavno preti nestanak zahvaljujući popularnosti praktičnijih USB fleš drajvova. Međutim, glasači su bii više podeljeni kad je reč o sudbini ostalih uređaja. Radio-aparati su na drugom mestu sa 58% glasova „za”, MP3 plejeri su dobili 55%, DVD-jevi 53% a risiveri za kablovsku televiziju 51%. Ovo glasanje je odraz sve veće sklonosti korisnika ka online streamingu ili preuzimanju TV serija, filmova i muzike sa interneta kao činjenice da su smartfoni preuzeli uloge nekad rezervisane za radio-aparate ili MP3 plejere.
Ipak, smartfoni nisu potpuno osvojili ljudska srca i umove kao mobilni uređaji sve-u-jednom koji prave fotografije i ukazuju na pravac. Glasači su bili optimistični kad je reč o foto-aparatima i GPS sistemima – oni su dobili 75%, odnosno 58% „ne” glasova na pitanje da li će završiti na „elektronskom otpadu”. Učesnici ankete su spasli i desktop računare od sahrane, jer je 62% glasalo pozitivno o njihovoj sudbini, iako tableti i laptopovi zauzimaju sve veći udeo na tržištu.

Nekoliko „papirnih” stvari našlo se na vrhu liste onih koji će najverovatnije preživeti ovu godinu: štampači (81%), štampani novac (74%), čak i sveske sa spiralnim povezom (64%) – što je znak da futuristički tredovi kao što je društvo bez keša ili elektronske beležnice ostaju daleko od mejnstrima.

Izvor: B92

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!