today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Kodak obustavlja proizvodnju digitalnih fotoaparata

Kompanija „Kodak“ saopštila je da će obustaviti proizvodnju digitalnih fotoaparata, a svoju robnu marku licencirati drugim proizvođačima. Najava o prestanku proizvodnje digitalnih fotoaparata dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je kompanija na sajmu CES u Las Vegasu prikazala šest novih modela fotoaparata.
U saopštenju se precizira da će kompanija u prvoj polovini 2012. godine obustaviti proizvodnju digitalnih fotoaparata, džepnih kamkordera i digitalnih fotoramova i posvetiti veću pažnju stonim mlaznim štampačima, kao i uslužnom štampanju fotografija preko interneta ili u specijalizovanim laboratorijama za obradu slika.
Ova poznata fotografska kompanija iz Ročestera u državi Njujork je prošlog meseca zajedno sa svojim američkim podružnicama dobrovoljno podnela zahtev stečajnom sudu u Njujorku za zaštitu od stečaja prema članu 11 američkih propisa o stečaju (U.S. Bankruptcy Code), kako bi reorganizovala svoje poslovanje.
Kodak očekuje da će restruktuiranje u SAD završiti u 2013. godini. Kompanija je zatvorila 13 proizvodnih pogona i 130 laboratorija za obradu slika, a od 2003. godine je zbog napuštanja svog tradicionalnog poslovanja i nastojanja da pređe na digitalno poslovanje, smanjila broj zaposlenih za 47 hiljada. Predstavnici Kodaka su saopštili da kompanija očekuje da će prestankom proizvodnje digitalnih fotoaparata uštedeti više od 100 miliona dolara. Istovremeno, za isplatu otpremnina otpuštenim radnicima biće joj potrebno više od 30 miliona dolara.
Kodak se već duže vremena bori sa teškoćama u svom poslovanju, tako da je u julu prošle godine razmatrao mogućnost prodaje 1100 svojih patenata iz oblasti digitalnih fotografija, odnosno oko deset odsto svih patenata koje ima u vlasništvu. Patenti za digitalno snimanje koji su važni za širok spektar mobilnih i drugih kućnih elektronskih uređaja za pravljenje digitalnih slika, doneli su Kodaku od 2003. do danas tri milijarde dolara. Licenciralo ih je više od 30 kompanija uključujući LG, Motorolu i Nokiju.

Izvor: PC World Micro

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!