Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Ko se boji selfija još?

Pojavom interneta i društvenih mreža dobili smo priliku da sebe predstavimo onakvim kakvi nismo. Do tada, prijatelje smo morali lično da upoznajemo, a uživo druge da fasciniramo izgledom, pameću i duhovitošću. Ranije smo se o privatnom žiivotu, pre svega poznatih ličnosti, informisali iz medija. Sada novinari više ni ne moraju da „idu u lov“ za selebritijima, dovoljno je samo da odu na njihov FB profil ili Twitter nalog, odaberu šta im treba i naprave priču za naslovnicu.
Danas su svi dobili prostor za ličnu promociju. Ako mene pitate preveliki! A selfie je samo jedan od alata koji nam pomaže, odnosno odmaže u tome. Sve zavisi kako ga koristimo. Bilo bi lepo kada bi se sve radilo sa stilom i merom. Šta je mera i dokle se privatnost nudi može se videti na selfijima od teretane do toaleta. Pranje zuba i druga lična higijena. Plaženje. Maženje (sa nekim ili samostalno). Kuvanje. Muvanje. Sad face. Happy face. Ja i moj pas. Ja i moja beba. Ja i moja baba. Na venčanju. Na sahrani. Kod zubara, ginekologa. Verujem da bi bio i neki selfie s teže operacije samo da nije te totalne anestezije. Sve smo do sada videli. Iznenadjenja su nemoguća?
Prvo sam mislila da je selfie bas tužna priča jer nema ko da te slika pa sve moraš sam, a onda sam ukapirala da je to proces koji uključuje ozbiljno angažovanje. I svako ko napravi dobar selfie može se zvati producentom. Jer tu je adekvatna scena, kostim, atmosfera… Koliko god sve izgledalo opušteno make up i hair style govore suprotno.

Selfie je jedna praktična stvar, pomaže u komunikaciji, odmara prste. Ne moramo da pišemo gde smo, šta radimo, kako i da li smo obučeni, već samo jedan selfie klik i to je to. Selfie je novi Esperanto. Sramežljivi i melanholični. Luckasti i šarmantni. Zaljubljeni i odvažni. Sa premalo garderobe il sa previše preskupe. Bez trunke šminke, al’ ipak neodoljivi. Filtrirani. Slatki iako se kreveljimo. Napućeni. Agresivni. Sa zabranjenim aksesoarima. Cool iako se ne trudimo. Iritirajući selfie sa odmora (isključivo upućeni onima koji crnče dok mi uživamo). Selfi e sa facama (vidi s kim sam baš dobar !) …I naravno „selfie par“ najgori od svih (dvoje na mostu npr). Slika govori više od hiljadu reči. Istina.
Al’ na kraju ipak dođe tuga sa nedovoljnim brojem lajkova. A uvek ih je nedovoljno. I čemu onda sve? Ma to samo zlobnici ne žele da potvrde našu kreativnost, našu mladost, naš dolce vita style. Valjalo bi objasniti sledeći put (u roku od odmah). Kilik. Post. Instagram.

A sve je krenulo s jutarnjim mamurlukom i fotkanjem po liftovima i kupatilima… Ljudi su umislili da su lepši i lakši u ogledalu i kada se sami slikaju, a prizvođači smartfonova su jednostavno osetili potrebu potrošača. Ili su ozbiljne firme angažovale ozbiljne psihologe koji znaju da je današnji usamljeni čovek laka marioneta. Okreće se brzo i lagano ko kamera na telefonu i jednostavan je za upotrebu.

Ceo tekst pročitajte na sajtu agencije Chapter 4.

Autor: Dragana Jelić

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!