Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Još jedan razlog za selfi!

Da se ne lažemo, svi posmatramo Fantu kao mlađu, ružniju sestru Coca-Cole. Kad ovaj brend započne kampanju gde su u centru pažnje limenke koje se razlikuju u elementima dizajna, svi pomalo doživimo Coca-Cola déjà vu.

Setimo se kampanje sa imenima (a kasnije i pesmama) koje smo svi pažljivo birali, hteli to da priznamo ili ne. Međutim, u eri kada društvene mreže bazirane na photo contentu poput Instagrama doživljavaju procvat i reč „selfie“ dobija kultno značenje,

FantaSelfie ipak nije totalni promašaj. Ko je tačno ovde ciljna grupa? Tinejdžeri.

Kada odredite da vam centralna komunikaciona platforma bude Instagram, onda je jasno da vas zanima da uhvatite mlađu populaciju koja će za vaš brend praviti čuveni „user generated content“, što je san svake osobe koja se bavi digital marketingom. Dajte im slatke crteže i zabavne elemente koji se uklapaju u vrednosti koje brend komunicira, ostavite im prostora da budu maštoviti, obećajte im nagrade i BUM! Fanta možda i nije toliko „smor“ kao što kaže Mika iz osmog tri. Još ako im stvorite utisak da mogu uz pomoć svojih glasova da izaberu naredni dizajn limenke, eto lajkova i komentara, reach raste, a uz njega i prodaja.

Pitanje je vremena kada će se svi zasititi „selfie“ trenda u marketingu. Fanta je svakako uhvatila poslednji voz i, koliko mi se čini, planira da se vozi dok kondukter ne kaže dosta.

Kako god pogledamo, ova manje popularna „sestra“ uspela je u onome što je zacrtala. Trenutno broji preko 7000 followera na Instagramu, što nije uspelo ni Coca-Coli sa sve podrškom Sare Jo i drugih poznatih ličnosti na koje mladi odlično reaguju.

Autor teksta: Miladin Stojadinović, Digital Professional, SVA Communication
Izvor: Vreme

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!