Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Jestiva ambalaža

SVET – Jestiva ambalaža za hranu biće uskoro moguća zahvaljujući timu naučnika iz Francuske koji predvodio Dejvid Edvards sa Harvarda. Oni su razvili novu ambalažu koja bi trebalo da smanji količinu plasitčnog i drugog otpada koji zagađuje planetu. Kažu da će njihov izum, koji bi već do kraja leta trebalo da se pojavi na tržištu, potpuno izmeniti odnos prema hrani u prodavnicama ali i odnos prema prirodi i ekologiji.
Ambalaža, nazvana Vikisels ili Viki ćelije (Wiki Cells), oponaša prirodnu „ambalažu“ koje ima voće i povrće u prirodi – koru. Možemo je oprati i pojesti ili oljuštiti i baciti, a ona će se prirodno razgraditi. Nova ambalaža načinjena je od algi i kalcijuma, a moguće ju je pomešati sa česticama hrane, tako da ima isti ukus kao i ono što je unutar „ambalaže“. Membrane se mogu prati u vodi, isto kao i voće, i potom pojesti. Oni kojima se to ne dopada mogu ih oljuštiti i baciti koru ili, ako je u pakovanju tečnost, probiti slamkom, popiti i baciti omot bez brige za prirodu – sve se razgrađuje.
Naučnici su već proizveli pakovanje za sladoled, čašu za jogurt, „omot“ za sok. Omot sa slike na početku teksta ima ukus paradajza a u njemu je gaspačo – hladna supa od paradajza. Prvi će se na tržištu, krajem leta, naći sladoled od vanile i čokolade u membrani sa ukusom keksa. Tim profesora Edvards trenutno sarađuje sa proizvođačima sokova i jogurta, među kojima je Danone, u pokušaju da osmisle masovnu primenu izuma. U Masačusetsu u SAD već se gradi fabrika i očekuje se da bi nova ambalaža široku primenu mogla da dobije za najviše pet godina.

Izvor: Daily Mail

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!