Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Izmena Zakona o zaštiti potrošača

Aktuelni Zakon o zaštiti potrošača nalazi se u fazi izmena i dopuna kako bi se u Srbiji ostvario onaj nivo zaštite koju imaju potrošači u zemljama Evropske Unije, rečeno je u četvrtak na seminaru o zaštiti potrošača. Cilj projekta “Jačanje zaštite potrošača u Srbiji”, kojeg finansira Evropska Unija, jeste unapređenje zaštite prava i interesa domaćih potrošača i pregled novina koje srpski zakon iz ove oblasti treba da sadrži u buduće.
Profesor Tijeri Burgoanji, vođa projektnog tima, rekao je da Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije radi na nacrtu strategije zaštite potrošača za period od pet godina i na dopunama postojećeg zakona o pravima potrošača. Zakonodavac u Srbiji treba da, kako je objasnio Burgoanji, u postojeći Zakon o zaštiti potrošacača unese novine koje se tiču zaštite ugroženih potrošača, ugovora na daljinu, vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, prava putnika, prava tržišne inspekcije i udreženja potrošača da zahtevaju prekid prakse koja je suprotna interesima potrošača.
On je dodao da se u Srbiji kao i u Evropskoj Uniji potrošači suočavaju sa čestim poskupljenjima na koja ne mogu da utiču, ali imaju pravo da budu informisani o formiranju i menjanju cena. U cilju podizanja svesti i znanja potrošača u Srbiji o svojim pravima za mart je najavljen i Sajam potrošačkih prava.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!