Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

IQOS brend sa velikom misijom – svet bez duvanskog dima

Veliki brendovi – velika misija. IQOS je brend koji je ispred sebe postavio jednu takvu – zameniti cigarete boljom alternativom za sve punoletne pušače koji bi inače nastavili da koriste cigarete.

Da bi ova revolucionarna misija postala realnost ključno je da odrasli pušači razumeju ne samo da je pušenje štetno, već zašto je štetno i kako su to bezdimne alternative koje su naučno dokazane zaista bolja alternativa nastavku pušenja cigareta. Zbog toga vizija budućnosti bez duvanskog dima, zahteva edukaciju potrošača o prednostima tehnologije i nauke koja stoji iza IQOS-a – globalno najpoznaznatijeg uređaja zasnovanog na tehnologiji zagrevanja, a ne sagorevanja duvana. Upoznavanje potrošača sa novom kategorijom proizvoda je uvek izazov za marketare, a posebno u okviru industrije koja je vrlo restriktivna u pogledu komunikacije sa potrošačima. Ispred nas je izazov i odgovornost da prednost IQOS tehnologije predstavimo na pravi način.

IQOS uređaji su zasnovani na tehnologiji zagrevanja duvana i uz pomoć nauke nude bolju alternativu u odnosu na nastavak pušenja cigareta. Kako bi nauku približili punoletnim pušačima koji iz različitih motiva ne žele da se odreknu duvana i nikotina u potpunosti i na taj način ih motivisali da naprave bolji izbor za sebe i svoje najbliže, u saradnji sa Milanom Popovićem, naučnim komunikatorom, pripremili smo niz demonstracija koje na zanimljiv i praktičan način prikazuju prednosti IQOS tehnologije.

U čemu je razlika između duvanskog dima i aerosola koji nastaje zagrevanjem duvana?
Na ovo pitanje pokušali smo da odgovorimo u saradnji sa Milanom Popovićem. Svojim eksperimentima u IQOS Boutique-u, u Galeriji, na pristupačan i jednostavan način je objasnio zbog čega je ovaj bezdimni uređaj nove generacije bolji izbor za punoletne pušače od klasičnih cigareta.

U jednom od eksperimenata poredio je promene koje aerosol 20 patrona nesagorevajućeg duvana ostavlja kada se provuče kroz beli tufer od vate, sa promenama koje na istom materijalu izaziva dim 20 cigareta.

Od cigareta je na tuferima ostala jaka boja i jak miris koji se zadržava danima, dok kod IQOS patrona to nije slučaj. Miris je znatno blaži, a promene boje nema. Zatim su opušci ubačeni u posebne posude i kod cigarete se može uočiti promena boje opuška, kao i kondenzovan katran.

Kod zagrevanih patrona postoji mala promena boje, gotovo neprimetna. Kako je objasnio Milan, sve ove ekspermente i pušači mogu da sprovedu u kućnim uslovima i lično se tako uvere u prednosti ovog uređaja u odnosu na klasične cigarete.

Milan je objasnio da se nesagorevajuće duvanske patrone zagrevaju na temperaturi ispod 350 stepeni, te da onda nema sagorevanja i dima već isparavanjem nastaje aerosol koji sadrži nikotin za kojim pušači toliko žude. Istakao je da nikotin izaziva zavisnost i nije bez rizika, ali da nasuprot popularnoj zabludi, on nije vodeći uzrok bolesti povezanih sa pušenjem. Istraživanja ukazuju da je glavni problem zapravo duvanski dim, koji sadrži štetne i potencijalno štetne materije.

“Ukus cigarete je zapravo posledica ukusa i mirisa dima koji nastaje sagorevanjem duvana. IQOS ne proizvodi dim jer zagreva duvan umesto da ga sagoreva. Na taj način pruža pravi ukus duvana, sa 95% manje štetnih i potencijalno štetnih sastojaka u poređenju sa cigaretama. Svakako, to nužno ne znači i smanjenje rizika za 95%. Upravo zato što se duvan zagreva a ne sagoreva, duvanska para (aerosol) koju korisnik udiše fundamentalno je različita po svom sastavu od cigaretnog dima. Nesagorevajući duvanski proizvodi sadrže pravi duvan – i stoga mogu da obezbede nikotin – dok je broj i nivo ostalih materija u aerosolu znatno smanjen u poređenju sa duvanskim dimom”, objasnio je tokom izvođenja eksperimenta.

IQOS zagreva duvan umesto da ga sagoreva, što znači da ne morate da brinete ni o pepelu.

Za grumen katrana koji je ovom prilikom bio izložen Milan je objasnio da ga je dobio filtrirajući dim 400 cigareta kroz više litara vode da bi na kraju tu vodu eliminisao uparavanjem i katran dobio kao suvi ostatak.

“Strašna mi je pomisao da i mali deo ovoga ostaje u našim plućima”, kaže Milan. U okviru ekperimenta izdvojen je i eksponat dve vilice sa zubima kako bi se procenila promena boje zuba, nakon izlaganja istih aerosolu nesagorevajućih patrona, odnosno dimu cigareta.
Bilo je očigledno da dim cigarete izaziva promenu boje zuba (poprimili su smeđu boju), dok aerosol u drastično manjoj meri utiče na promenu boje zuba. Treba imati u vidu da, ukoliko su zubi već obojeni, prelazak na IQOS neće uticati na boju tih mrlja.

Takođe, Milan je tokom ekperimenta prikazao i naočare kojima je jedno staklo bilo intenzivno izloženo duvanskom dimu. Za ovo staklo koje je očito dobilo tanak, braon sloj na svojoj površini objasnio je da je to isto ono prebojenje koje vidimo na svim predmetima u slabo provetrenim prostorijama u kojima se puši. Dok kod stakla izloženih aerosolu nema promena, što se odnosi i na prostor u kome se konzumira IQOS.

Bez obzira što je IQOS dokazano bolja opcija za pušače od nastavka pušenja cigareta, IQOS nije bez rizika i sadrži nikotin koji izaziva zavisnost.

*Promo tekst

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!