today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Infobus stigao u Beograd!

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige, Državna lutrija Srbije, biblioteka Vuk Karadžić iz Prijepolja i Narodna biblioteke Srbije predstavili su Beograđanima prvu pokretnu biblioteku u Srbiji – Infobus. Šareno vozilo koje nije običan autobus već prava biblioteka privuklo je veliki broj ljubitelja knjige koji su se danas zatekli na Trgu Republike.
Druženje ispred Infobusa otvorili su direktor Narodne biblioteke Srbije, predstavnici Državne lutrije Srbije koja finansira rad Infobusa, kao i predstavnici biblioteke Vuk Karadžić iz Prijepolja. Najmlađi čitači družili su se sa glumcima Anom Sofrenović, Dragoljubom Ljubičićem Mićkom i Vojislavom Simićem koji su sa mališanima razgovarali o bajkama, knjigama i čitanju.
„Državna lutrije Srbije već četvrtu godinu finansira rad Infobusa – jedine pokretne biblioteke u našoj zemlji. Cilj projekta je da pomognemo da što veći broj građana ima slobodan pristup informacijama i znanju, da utičemo na podizanje svesti o važnosti čitanja i obrazovanja, kao i na podizanje nivoa pismenosti u našoj zemlji. Nastavićemo da pomažemo rad Infobusa ali i drugih projekata koji imaju za cilj promociju obrazovanja kao jednog od ključnih aspekata društvene odgovornosti“ rekla je Jelena Stojanović, organizator humanitarnih projekata, Državna lutrija Srbije
Reagujući na rezultate istraživanja koji govore o nedovoljnoj pismenosti u Srbiji, Državna lutrija Srbije finansira rad Infobusa, koji je pokrenut 2003. godine kao zajednički projekat Matične biblioteke Vuk Karadžić iz Prijepolja i Narodne biblioteke Srbije. Ova pokretna biblioteka je na raspolaganju nacionalno i verski mešovitom stanovništvu u izrazito siromašnoj opštini Prijepolje, a obilazi naselja i sela prijepoljske opštine koja na svom području nemaju organizovane ogranke biblioteke, i građanima omogućava slobodan pristup informacijama, savremnim komunikacionim tehnologijama, znanju, ali i kulturnim sadržajima.
Posetioce koji su želeli da se upoznaju sa ovom bibliotekom na točkovima, predstavnici biblioteke Vuk Karaždić iz Prijepolja sproveli su kroz Infobus, dok su predstavnici izdavačkih kuća “Knjiga komerc” i “Clio” prolaznicima podelili svoja aktuelna izdanja.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!