Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Influenseri treba da daju svoj lični pečat sadržaj

Suzana Berić, direktor Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije u kompaniji Telekom Srbija, govorila je za Marketing mreža magazin o saradnji brendova sa influenserima i da li će u budućnosti saradnju sa influencerima od agencija preuzeti specijalizovani interni kompanijski timovi.

Kada govorimo o saradnji brendova sa influenserima – u kojoj meri je kvalitetan content važan i presudan za saradnju? Na koji način Vaša kompanija bira influensere i poznate ličnosti sa kojima će sarađivati?

Pre svega,  prilikom odabira influensera važno je razmotriti da li oni imaju kredibilitet da govore o nekom određenom brendu. Najidealnije je da odabrani influenser već ima prirodno uspostavljenu vezu sa tim brendom. Kada se ispune ovi preduslovi, onda možemo da govorimo o sadržaju. Sadržaj treba da odiše prirodnošću, spontanošću i profesionalnošću. Ukoliko sadržaj liči na tradicionalnu reklamu, postoji mogućnost da se izazove kontra efekat. Međutim, postoje influenseri kod nas koji su se zapravo i proslavili zbog svog veštog umeća kreiranja sadržaja i brendovi se najčešće za njih i opredeljuju.

Zašto nano influnseri sa po 1.000 pratilaca imaju znatno veći engagement od onih sa velikim brojem pratilaca? Da li su nano influenseri zanimljivi za saradnju kompaniji Telekom Srbija?

Nano influenseri su na samom početku karijere, donose nam sveže ideje, drugačiju publiku i prostor neopterećen sadržajem drugih brendova. Našoj kompaniji su oni itekako zanimljivi. Pristup nam je takav da u komunikacionom miksu imamo zastupljene nano, mikro i makro influensere.

U kojoj meri će kvalitetna produkcija video sadržaja promeniti strukturu influensera? Da li upravo u oblasti produkcije i proizvodnje sadržaja vidite potencijalnu kolaboraciju multimedijalnih kompanija kao što je Telekom Srbije i influensera?

Po reputaciju influensera najvažnije je da pronađe pravu meru kada je reč o kvalitetu produkovanog video sadržaja. Previše režiran video materijal može biti mač sa dve oštrice, ukoliko podseća na TV reklame na kakve smo do sada navikli. U tom slučaju može se dogoditi da se profil influensera doživi kao klasičan medij za oglašavanje, što nije suština njihovog angažovanja. Već smo imali kolaboracije sa influenserima kao saradnicima, koji produkuju kvalitetan video sadržaj za potrebe naših kampanja. Preduslov za uspeh ovakvih video formata je da influenser ima svoju slobodu da osmisli sam koncept, da svojim uobičajenim stilom ispriča priču i da u potpunosti da svoj lični pečat. Kada su vrednosti i estetika influensera kompatibilni sa brendom, uspeh je neizbežan.

Ceo intervju pročitajte u Marketing mreža magazinu.

*Marketing mreža magazin dostupan je u štampanom i elektronskom izdanju uz pretplatu.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!