today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

„Imlek“ na prodaju

Investicioni fond „Salford“ i holandski proizvođač mleka „Rojal Frisland Kampina“ potpisali su memorandum o razumevanju o preuzimanju kompanija „Imlek“ Beograd i Mlekare „Subotica“.
„Salford“ je većinski vlasnik obe srpske mlekare, sa približno 79 odsto akcija u „Imleku“ i 82 odsto akcija u Mlekari „Subotica“. Obe strane očekuju da će dogovor biti finaliziran u narednih nekoliko meseci, a ponuda za preuzimanje biće data u domaćoj valuti i shodno domaćim zakonima, navodi se u saopštenju holandske kompanije. Kako je istaknuto, „Frisland Kampina“ namerava da otkupi i preostale akcije kojima se trguje na Beogradskoj berzi, a to je i prvo značajno preuzimanje nakon spajanja kompanija „Frisland fuds“ i „Kampina“ 2008. godine.
Generalni direktor „Imleka“ Slobodan Petrović kaže da je preuzimanje velika prilika za region i kompanije iz Srbije i Holandije, dodavši da se proizvodni program srpskih firmi dobro slaže s holandskim brendovima, prenosi Beta. Zaključenje transakcije zavisi od raznih uslova, uključujući i odobrenja nadležnih tela za zaštitu konkurencije.
„Imlek“ i Mlekara „Subotica“ zajedno opslužuju tržište od oko 25 miliona potrošača, a ukupan prihod kompanija iznosi oko 270 miliona evra. Kompanije zajedno imaju oko 1.470 zaposlenih u šest proizvodnih pogona i četiri kancelarije smeštene u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.
„Frisland Kampina“ u regionu posluje na području Mađarske, Rumunije i Grčke. Proizvodi napitke na bazi mleka, hrane za bebe, sireve, maslace, pavlake, deserte. Na osnovu izveštaja iz 2010. godine, godišnji prihod firme „Rojal Frisland Kampina“ dostiže blizu devet milijardi evra. Kompanija zapošljava skoro 19.500 ljudi i sa 100 proizvodnih pogona i prodajnih mesta posluje u 25 zemalja.

Izvor: Beta, RTS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!